1 / 7

Resor till Egeiska öarna

Oavsett vilken semester du är ute efter, är chansen att någon av de grekiska öarna passar dig. Alla öarna har sina egna karaktärer men gemensamt är att de alla erbjuder dig fint väder, höga temperaturer, härliga boende på både hotell, lägenhet eller i eget hus, badvatten som är kristallklart. Välj din favorit så hjälper vi dig att välja boende. Västra Grekland bjuder på Lefkas/Lefkada med förbindelse till fastlandet. Vacker natur och fantastiska sandstränder. Santorini har du sett! Ialla fall på vykort. Här finns de otroliga vita husen med blå dörrar som klättrar på klipporna. På andra sidan ön hittar du sandstränder i olika färger. Rhodos och Kreta passar alla, Här finns fortfarande orörda stränder men samtidigt också familjeanpassade hotell och lägenheter för dig som vill ha allt på nära håll. Här trivs också de som vill ha lite mer aktivitet när solen gått ner. Korfu, den gröna ön med sin fantastiska natur och härliga miljö. Härifrån kan du göra utflykter till Albanien.

Om Egeiska öarna, Grekland

Nästan varje ö har sin egen karaktär och utbud – gemensamt har de att du trivs var du än väljer att resa.

Från Skandinavien har det blivit mycket lättare att flyga direkt till någon av de Grekiska Öarna. Numera flyger flera bolag direkt till öarna till vettiga priser. Möjligheterna till kombinationer är stora. Du bestämmer själv hur många dagar du vill resa. Du kan t.ex resa till Rhodos men hem från Kos. Eller varför inte till Athen men hem från någon av de grekiska öarna.

Säsongen är lång och börjar redan strax efter påsk. Då är det behagligt varmt, det finns ännu inte så många besökare och prisnivån är klart acceptabel. Mitten på juni till slutet på augusti räknas som högsäsong och det härligt varmt, allt är i drift och pulsen är hög. I mitten på september fram till slutet på oktober lugnas tempot ner igen och du kan få en underbar semester på stränderna nästan alldeles för dig själv. Det är bara att välja - de Grekiska öarna tar alltid emot dig som en kär vän, när och var du än väljer att lägga din semster.

Karta över Egeiska öarna

Flyg och hotell till Egeiska öarna

Resor utanför boxen - Egeiska öarna

Hotellförslag på Egeiska öarna
Hotell med 3 stjärnor
Upptäck de mest populära och prisvärda hotellen här!
Hotell med 4-5 stjärnor
Upptäck de mest populära och lyxiga hotellen här!
Camping, hus och lägenheter
Upptäck våra mest populära och prisvärda boenden här!

Populära boenden i Egeiska öarna

Bygg din resa med Amelia, vår AI-reseplanerare