1 / 6

Resor till Hamar

I hamar väntar flera roliga aktiviteter för hela familjen.

Om Hamar, Kystriksveien

Hamar är en tätort i Norge och är huvudort i Hedmark fylke, i Hamar kommun. Med sitt varierande landskap - böljande fjäll och plana slätter, sin vackra natur samt rika kulturarv - är detta en härlig plats att besöka på semestern.

I Hamar finns flera aktiviteter att välja mellan, året runt. I staden finns bl.a. flera restauranger, caféer, butiker, sevärdheter, museum och konsthallar att besöka. Populära aktiviteter utanför centum är vandring, cykling, golf, fiske och skidåkning - längd- och slalomåkning.

Om du vill njuta av god mat och dryck, finns det i Hamarregionen en lång mattradition med flera trevliga gårdsbutiker, restauranger och bryggerier. Här finns bl.a. restauranger som serverar traditionella maträtter gjort på färska, lokalproducerade råvaror av hög kvalitet.

Aktiviteter

Varför inte passa på att njuta av sol och bad i Hamar i sommar? Intill staden ligger nämligen Mjøsa insjö som erbjuder flera trevliga badplatser att bada vid. I centrum ligger t.ex. badplatsen Koigen. En vacker långgrund sandstrand försedd med en vollybollsplan, brygga och hopptorn. Vid badplatsen ligger också en skateanläggning, lekplats och grillplats.

Ankerskogen är en populär inomhus simhall i hjärtat av staden. En plats där både stora och små kan uppleva ett fantastiskt badäventyr. Här finns en barnpool med en liten rutschbana för de minsta barnen, en något djupare pool med bl.a. vattenrutschbana, klättervägg, vattenkanoner, vattenfall för de lite större barnen och såklart en simbassäng för de vuxna.

Utanför centrala Hamar hittar ni Lekeland 1. Ett inomhus lekland på 1500 kvm med bl.a. bollhav och klättervägg samt många fler spännande aktiviteter för barn i åldern 0-12 år.

Om du hellre vill spendera semestern ute i naturen rekommenderas ett besök på Stubberud Gård. Här har ett stort antal sagofigurer bosatt sig i skogen. Sagofigurerna, gjorda i trä, är från norsk folktro och kan upptäckas allt eftersom du promenerar genom den lummiga skogen.
En halvtimmes bilkörning från Hamar finns Tangen Djurpark. Här kan hela familjen uppleva naturen och komma nära djur; zebror, kameler, apor, strutsar och lamadjur.

Transport

Staden är känd som järnvägsstaden och här möts de stora järnvägarna Rørosbanen, Eidsvolds-Hamarbanen och Dovrebanen. Riksväg 25 och Europaväg 6 trafikerar också staden och E6:an är inte långt härifrån. Totalt sett är det lätt att åka till Hamer, oavsett om du väljer att åka tåg, buss eller köra bil.

I Hamar finns det en småbåtshamn som används av privatbåtar och under sommarmånaderna med begränsad linjetrafik av D/S Skibladner.

Karta över Hamar

Populära boenden

Bygg din resa med Amelia, vår AI-reseplanerare