1 / 16

Resor till Hamburg

Storstaden vid alstern

Om Hamburg, Hamburg

Den gröna staden med egen insjö är vår närmaste riktiga storstad, där det alltid finns något nytt att uppleva. Konst och kultur av högsta klass, fina restauranger, nöjen, utsökt shopping samt många sevärdheter, som stadens 1200-åriga historia har lämnat efter sig. Välj turen via Helsingborg och Rødby-Puttgarden eller bekväm nattfärja Göteborg-Kiel.

Runt insjön Alster.

Alstersee är ett paradis för seglare, roddare och paddlare och sjön dämdes upp redan på 1200-talet. Nu njuter man gärna sin oas vid en "Alsterwasser", öl med lemonad - uppfriskande en varm sommardag. Gör en Alsterrundtur, stadsrundtur på vattnet. Ångbåtar startar från flotta Jungfernstieg sina färder över sjön och in i kanaler och erbjuder en förtjusande utsikt över stadens siluett. Även en promenad runt Alster är en behaglig och intressant upplevelse. Hamburg har i allt 2453 broar! Jämför det med städer, som anses ha många broer: London bara 850, Amsterdam bara 600 och Venedig faktiskt inte mer än 400 broar.

God mat, shopping och lite synd.

Stort shoppingutbud från Neuen Wall över praktboulevarden Jungfernstieg och fram till inköpstemplet Europa-Passage, paradgatan Mönckebergstrasse samt 14 shoppingcentra i innerstaden.

Även när det gäller mat och dryck är Hamburg långt framme. Det är en av de tyska städer som belönats med flest Michelinstjärnor.

„Auf der Reeperbahn nachts um halb Eins...“ (på Reeperbahn halv ett på natten). Sjömansromantiken, som den en gång sjöngs, hör till Hamburgs identitet. Romantiken har väl kompletterats med erotiken längs "syndiga stråk" som Grosse Freiheit (stora friheten).

Den gröna staden.

På Hagenbeck’s djurpark bor apor, tigrar och andra djur i generöst tilltagna anläggningar, som inrättats efter de naturliga livsförutsättningarna. Den senaste attraktionen är upplevelseakvariet. Gå på expedition och våga dig ner i tropikernas djupaste sjöar, den subtropiska urskogen liksom hemlighetsfulla hålor och grottor.

Mitt i staden ligger berömda "Planten un Blomen", ett härligt fritidsområde med botanisk trädgård och Europas största japanska trädgård. Imponerande är parksjön med vattenljusorgeln. Maj-sept framförs här vattenspel på dagen och färgglada vattenljuskonserter på kvällen.

** SEMBO GILLAR**

** Hamburger DOM.** Några gånger om året på Heiligen-Geist-fältet nära Reeperbahn finns här allt från karuseller till högteknologiska åkattraktioner och givetvis också mat, öl och underhållning för alla åldrar.

** Hamburgs hamns 821:e födelsedag.** 1189 grundades Hamburgs hamn och det firas varje år i början av maj. Många aktiviteter till sjöss, till lands och i luften runt hamnen. Många höjdpunkter som mötet med de vackraste och största windjammers i världen. Och kul nöjen och underhållning för hela familjen.

** SchlagerMove Hamburg** Kärlekens festival i stadsdelen St. Pauli. Eller ”Allsång i Sankt Pauli” med 60- och 70-talstema på peace, love & music. Lämplig klädsel och röst är en fördel!

** Alstervergnügen** Denna gatufestival anordnas i Hamburgs innerstad runt insjön Alster. Varje år kan upplevas olika utställningar, sportevenemang och musikframföranden. Varje kväll vid tiotiden tävlar olika länder i kombination mellan musik och fyrverkeri.

** Julmarknader i Hamburg** Upp mot 13 olika julmarknader erbjuder Hamburg 25/11-23/12 2013. Julmarknaderna skapas efter hanseatisk eller historiskt tema. Eller mer som party om man besöker julmarknaden på Reeperbahn, även kallad ”erotisk julmarknad”.

Karta över Hamburg

Flyg och hotell

Hotellförslag
Hotell med 3 stjärnor
Upptäck de mest populära och prisvärda hotellen här!
Hotell med 4-5 stjärnor
Upptäck de mest populära och lyxiga hotellen här!

Populära hotell i Hamburg

Bygg din resa med Amelia, vår AI-reseplanerare