1 / 20

Resor till Innsbruck

Tyrolens huvudstad.

Om Innsbruck, Österrike

Nutid och historia samsas i Innsbruck. Postmodernismen kan ses i många arkitektoniskt intressanta byggnadsverk. Storslagna monument erinrar om stadens förflutna.

Hofburg, Ambras slott, stadens äldsta hus Ottoburg och Wiltens basilika är exempel på några av Innsbrucks historiska byggnader. På senare tid har arkitekter som Dominique Perrault med Rådhusgalleriet och Zaha Hadid med Berg-Isels hoppbacke gjort sitt till för att påverka stadsbilden.

Kejsar Maximilian I var beställare av två av stadens förnämsta sevärdheter, Goldenes Dachl, det lilla guldtaket, och hans eget märkliga gravmonument i Hofkirche.

Staden ligger vackert omgiven av höga bergskedjor. Sommar som vinter lönar sig en tur upp till den cirka 2.000 meter höga Seegrube, varifrån man har en fantastisk utsikt över staden.

Åren 1964 och 1976 anordnades OS i Innsbruck. Sedan dess känner nog alla till de rika sportmöjligheterna. Skid-, snowboard- och skridskoåkning, alpin turåkning och snöskovandring kan utövas i stadens omedelbara närhet. På sommaren är skärmflyg, vandringar, cykel- och mountainbiketurer några av aktiviteterna.

Karta över Innsbruck

Populära boenden

Bygg din resa med Amelia, vår AI-reseplanerare