1 / 2

Resor till Mittjylland (region)

Jyllands västkust, Vesterhavet, är imponerande och på många ställen lite dramatisk. Här hittar du de finaste sandstränder på din resa, så långt ögat kan nå. Och härliga klitter att njuta solen i. Skönt för en härlig semester.

Om Mittjylland (region), Danmark

Inbjudande semester orter som är mycket livfulla sommartid, men också mycket behagliga andra årstider. Det första man lägger märke till, när man närmar sig Skagen, är det starka ljuset. Sedan ser man en storslagen natur. Det milda Kattegatt mot det mera barska Skagerak möts vid Grenen. Målarna var de första turisterna som ville resa hit. Det speciella ljuset fascinerade. Det började i mitten av 1800 talet då målare som PS Krøyer var med om att sätta fokus på Skagen. Sedan dess har det arrangerats massor av resor hit. Här kan vi erbjuda populärt boende antingen på hotell, semesterlägenhet eller varför inte hyra eget hus.

Mitt på Jylland ligger LEGOLAND® som är en attraktionspark värd att besöka på din resa. Vi erbjuder många hotell, kroer, semesterlägenheter eller boende i en av de många semesterbyar som finns i området runt LEGOLAND®. Nära ligger fina Givskud Zoo, eller Lejonparken som många känner den som.

Mittvägs i Jylland nära Grenå hittar du också ett känd sommerland som heter Djurs Sommerland - Skandinaviens största sommerland. Vi erbjudar boende och semesterlägenheter i närheten.

Av storstäder på Jylland kan nämnas Aalborg och Århus - härliga städer för en weekend resa.

Karta över Mittjylland (region)

Bygg din resa med Amelia, vår AI-reseplanerare