1 / 24

Resor till Kitzbühel

Med mysiga kirchberg.

Om Kitzbühel, Österrike

Kitzbühel – eller – Kitz som stammisarna kallar det, är en klassisk skidmetropol och synonymt med ordet skidåkning. Systemet har allt från imponerande freeride till professionella skid- och snowboardfaciliteter. För de som bara har en bräda under fötterna är den permanenta boardercrossbanan ett måste! Området är ganska öppet, vilket gör det perfekt lämpat för carving.

Testa Hahnenkamm.

Kitzbühel är även värd för det mest kända störtloppet i Världscupen. Nedfarten ”der Streif” leder rakt ner i byn och är den ultimata störtloppsbanan – brant, farlig och oförutsägbar. Men för dig kommer det inte att handla om hundradels sekunder eller de 1200 meternas fallhöjd, utan att ha kul och känna spänningen med att ha åkt skidor där de stora legenderna har åkt!

Kirchberg.

Sex kilometer från Kitzbühel ligger den något mindre orten Kirchberg. I det här området är det precis så charmigt österrikiskt som man föreställer sig. Inne i byn finns en liten släplift för de yngsta. Längre in i dalen finns flera större liftar. Och strax vid infarten till byn finns stora Fleckalmbahn.

St. Johann in Tirol.

En trevlig alpby på norra sidan av Kitzbüheler Horn med fina backar för att åka skidor eller snowboard i ca 60 km välpreparerade pister. Från byn kör en lift som leder till mellanstationen Angeralm och sen vidare upp till 1700 m ö h vid Harschbichl. Därifrån får man en härlig resa ner. St. Johann är ett eget skidområde som erbjuder familjevänliga pister, mestadels röda och blåa. Området är inte sammanlänkat med Kitzbühel.

Byn har gott om restauranger och flera pubar och diskotek. Stor simhall Panorama Badewelt med en 62 meter lång vattenrutschbana. Det är 11 km till Kitzbühel.

Interaktiv pistkarta

Skidområdet: www.bergbahn-kitzbuehel.at/pano/winterpano.asp

Kitzbüheler Alpen (med SkiWelt, Wildschönau och Alpbach):

http://www.skimap.kitzalps.com/en/

Karta över Kitzbühel

Populära boenden

Bygg din resa med Amelia, vår AI-reseplanerare