1 / 15

Resor till Koh Samui

För naturälskare erbjuder Koh Samui en rad äventyr. Utforska regnskogen, vattenfallen och natursköna vandringsleder. Besök även Ang Thong Marine Park för snorkling och utforska de omgivande öarna. Här hittar du en härlig samling av resor till Koh Samui. Boka dem direkt som de är eller ändra så att de passar perfekt för dig.

Om Koh Samui, Surat Thani

Ko Samui har finfina långa stränder med vajande kokospalmer. Här hittar du både lugn och hålligång, varierad shopping och ett restaurangutbud som heter duga. Välj mellan olika stränder på ön – var och en med sin egen karaktär. Mellan stränderna tar du dig enkelt med soffbussarna.

Stränder för alla smaker

Chaweng Beach är den livligaste. Kanske för att stranden är längst samt att de flesta hotellen ligger här. Trots det finns här gott om plats för din handduk. Vill du sitta bekvämt, smyg in på en strandbar, beställ en drink och njut av deras bekväma stolar. Här finns otaliga strandförsäljare samt vattensporter som jet-ski, paragliding och segelbåtar. En kort bit söderut hittar du den lugnare och grovkorniga Lamai Beach. Härligt lång och glesare mellan solstolar och försäljare. En annan favorit är Choeng Mon stranden, vacker månformad sandstrand med högresta palmer och ett fåtal hotell. Mysigt, lugnt och fridfullt.

Huvudgata, hotell och stränder

Ko Samui är en av Thailands trendigaste öar och också en av de största. Det finns ett 20-tal stränder på ön. Runt ön och igenom byarna går en asfalterad huvudväg med moderat trafik. I de större byarna är det livligt, glatt och emellanåt charmigt bullrigt. Störst utbud av det mesta finns på Chaweng Beach. På Lamai Beach finns också många restauranger och barer. På lilla, mysiga Choeng Mon finns ett begränsat utbud av restauranger och shopping. Å andra sidan har du bara 15 min med soffbussen in till Chaweng Beach.

Upptäck ön på egen hand

Besöksvärd är den stora Big Budda statyn vid Hin Ngu på öns norra del. I det inre kan du hitta små och större vattenfall med små naturliga pooler som du (oftast) kan bada i.

Väster om ön ligger den marina nationalparken Ang Thong. Arkipelagen består av ca 42 obebodda öar och erbjuder fantastiska naturscenerier både ovan och under vattnet.

Ön är lagom stor för att kunna utforskas på egen hand med lokalbuss, taxi eller moped. Trafiken är lugnare än på många andra turistorter och avstånden behagligt korta. Längs vägarna finns små enkla krogar och du befinner dig aldrig långt från att kunna doppa dig i havet.

Kokosnötter, ananas och shopping

Ko Samui frestar med en salig blandning av lokala specialiteter, indiskt och ett mycket internationellt kök. Vill du mysa till det hittar du lätt en trevlig strandrestaurang. Gräv ner fötterna i sanden och njut av vågornas brus. Garanterat lyckat. På Chaweng Beach, bakom huvudgatan tvärs över bron, finns en liten marknadsplats med enklare thaikrogar. Ett stycke bort ligger byns barområde med hög stämning. Shopping – drygt 5 km kantad av butiker!

SEMBO GILLAR

  • Underbara fiskebyn Bho Phut. Mysiga restauranger och barer. Lokal atmosfär.

  • The Sportsman´s Bar med stora TV skärmar som visar aktuell sport. Härlig stämning, luftkonditionering och god öl.

Chaweng Beach Road

  • Byn Baan Hoa Tho där öns sjözigenarne bor. En helt annorlunda upplevelse.

  • Priset på mopedhyran, ca THB 150-250/dag. Soppan betalas extra. Kolla försäkring och hjälm!

BRA ATT VETA

TRANSFER: Ko Samui flygplats ligger mellan 10-25 min med minibuss från de olika stränderna där hotellen ligger. Här behöver du inte förboka transfer. Minibussar och taxibilar väntar utanför ankomsthallen. Pris för minibussen, från ca THB 250/pers/väg. Taxi något dyrare men förhandlingsbart. Kombinera Ko Samui med Phuket. Inrikesflyg, ca 1 tim, båt och bil transfer, ca 5 tim.

BAD: Chaweng: finkornig sandstrand. Lamai: grovkornig sand. Stränderna på nordsidan har grovkornig sand. Stor skillnad mellan ebb och flod.

REGNAR MINST: januari-maj

Karta över Koh Samui

Flyg och hotell till Koh Samui

Populära boenden i Koh Samui
Hotell med 3 stjärnor
Upptäck de mest populära och prisvärda hotellen här!
Hotell med 4-5 stjärnor
Upptäck de mest populära och lyxiga hotellen här!

Populära boenden

Bygg din resa med Amelia, vår AI-reseplanerare