1 / 3

Resor till Matanzas

.

Om Matanzas, Kuba

Redan länge har motiveringen till att resa till Kuba varit ”innan det är för sent”. Ön som gjort sig känd som platsen där tiden står stilla, står inför ständiga påminnelser om framtida förändring och modernisering, vilket hos potentiella besökare har skapat en känsla av vemod. Är det bäst att skynda och uppleva det ”äkta” Kuba innan det är för sent?

Kuba är idag ett resmål som på många sätt är upplevelserikt och unikt. Det mesta är sig likt som för femtio år sen och denna karibiska ö kommer ge alla dina sinnen att sin beskärda del av intryck!

Att kombinera ett besök i huvudstaden Havanna, med en solsemester på Varadero-halvön, rekommenderar vi för en variationsrik upplevelse av Kuba. Därför har vi på just dessa resmål valt ut våra favorithotell.

På Varadero-halvön kommer du kunna låta blicken svepa över långa, kritvita stränder och beundra det turkosa vattnet. Längs med stränderna ligger alla de flesta hotell så att du sällan är längre än bara några steg från ett svalkande dopp i det blå.

Havanna ligger knappt två timmar från Varadero-halvön. Ett besök i vad som en gång i tiden även var Hemingways hemvist, kommer ge dig en spännande inblick i vardagslivet på Kuba. Det sociala livet och den omtalade kubanska levnadsglädjen märks tydligt i Havanna, samtidigt som inramningen med slitna fasader och gamla 50-tals bilar skvallrar om svunna tider. Kvällslivet i Havanna är livligt och bör upplevas. Låt dig svepas med bland Havannas gränder till svängiga dansrytmer, förföras av den söta cigarrdoften och frestas av välsmakande romdrinkar. Innan den fuktiga natten är slut kommer du känna hur den pulserande kubanska kulturen och atmosfären sakta kryper in in under skinnet på dig och lämnar oförglömliga minnen och spår.

Karta över Matanzas

Populära boenden

Populära städer

Bygg din resa med Amelia, vår AI-reseplanerare