1 / 12

Resor till Lübeck

Lübeck hotell, lägenheter och bilsemester. tips om lübeck.

Om Lübeck, Schleswig-Holstein

Lübeck är perfekt för bilsemester
Det är enkelt att bila till Lübeck, i norra Tyskland, för lång weekend. Lübeck har massor med sevärdheter och är en mysig stad att besöka på en bilsemester.

Hansastaden Lübeck
Njut någon eller några dagar i den gamla Hansastaden från 1100-talet. Många gamla fina och välbevarade byggnader skapar en charmig stad, kryddad med butiker, mysiga caféer och restauranger med atmosfär från en svunnen tid. Julmarknaden är något speciellt.

Ledande Hansastad.
Köpmännen tar kurs från Lübeck redan på 1100-talet mot nya stränder som sillmarknaderna i Skåne, till Gotland och vidare till Baltikum. Efter Lübecks mönster grundas fler städer: Wismar, Rostock, Stralsund, Greifswald, Stettin, Danzig och Riga. Och så blir det Lübeck som leder Hansansstäderna i ett förbund, som är medeltidens handelsmakt. Holstentor och rådhuset är sevärda gamla byggnader. Lübeck var Willy Brandts födelseort. Lübeck är skådeplatsen för Thomas Manns nobelpriskrönta roman ”Buddenbrooks”. Precis i den våning på Mengstrasse 4, där familjen Mann bodde i mitten av 1800-talet, finns en utställning över romanfamiljen Buddenbrook.

Bra hotell och lägenheter i Lübeck
När du reser till Lübeck så rekommenderar vi hotell eller lägenheter centralt i Lübeck. Är du i Lübeck några dagar, så det är skönt att ha hotellet eller lägenheten i centrum och nära de sevärdheter som du planerar besöka. Vi har arbetat med hotell och lägenhetsbokning i mer än 30 år och ägs av Stena Line. Så du kan tryggt boka din resa till Lübeck med oss.

Upp till 20% Rabatt på Stena Line Trelleborg-Rostock eller Trelleborg-Sassnitz
Du får alltid upp till 20% på färjan med Stena Line när du bokar färja och boende samtidigt på Sembo. Stena Line linjerna Göteborg-Kiel, Trelleborg-Rostock och Trelleborg-Sassnintz är mycket bra väg när ska bila till Lübeck.

God mat i spännande miljöer.
Schiffergesellschaft längs Breite Strasse är en av de äldsta restaurangerna med unik atmosfär och utmärkt kök. Under middagen kan du beskåda de många segelskeppsmodellerna. Eller bara över en öl lyssna på ortsbornas småprat. Ratskeller är rådhuskällare med gamla anor. Restaurangtäta gator är Hüxstrasse och Beckergrube. Och flera av våra hotell har fina restauranger. I Lübeck började marsipanens segertåg över världen. Johann Georg Niederegger grundade fabriken, som än i dag i hans familjs ägo tillverkar denna oemotståndliga läckerhet i fulländad kvalitet.

Omgivningarna.
Den lilla staden Travemünde med söta små gator och historiska fasader kallas ofta för ”Lübecks vackra dotter”. Här finns den största tyska Östersjöhamnen och läget vid Traveflodens mynning präglar ortens maritima atmosfär. Inbjudande är den breda, vita sandstranden och en över 200 år gammal historia som kurort. Här finns också ett internationellt casino. I Timmendorfer Strand är allting trendigt, traditionellt, glamouröst och till för ren avkoppling! Sju kilometer lång sandstrand, golfbanor och riktig känsla av Rivieran. Läckerheter för varje smak, fina restauranger, coola bistros, häftiga barer, partyn och mycket semesterstämning.

Julmarknad. En fin "Weihnachtsmarkt" anordnas i Lübeck.

Delbetala ditt hotell, flyg och resa till Lübeck
Tänk på att du kan delbetala eller avbetala din resa eller ditt hotell i Lübeck med Captum. Du kan dela upp i avbetalningar på din resa i upp till 12 månader.

Karta över Lübeck

Populära boenden

Bygg din resa med Amelia, vår AI-reseplanerare