1 / 2

Resor till Menorca

Stillsamma Menorca har alltid legat i skuggan av storasyster Mallorca. Ön är ungefär hälften så stor som Öland men lilla Menorca har massor att erbjuda. Hit kan du resa direkt med Primera Airs och bo på familjevänliga hotell nära havet. Nära häften av ön är dessutom skyddad mot framtida exploatering och reglerna för nya hotellbyggnader är stenhårda, både när det gäller arkitektur och storlek.

Om Menorca, Spanien

Menorcas stränder

Längs Menorcas kust finns mängder av stränder som skiljer sig markant mellan syd- och nordkusten. I söder är stränderna små, lummiga och utan trängsel medan de i norr är mer långsträckta. Några av de mer kända stränderna är Cala en Bosch och Cala Galdana på öns södra sida. Hit erbjuds resa av de flesta charterbolagen och stränderna har all service en barnfamilj behöver med restauranger och hotellen nästan direkt på stranden. Men är man lite järv finns många fina och nästan orörda stränder längs hela kusten om man bara är villig till en liten promenad och har hyrbil. Ett hett tips är Cala Mitjana – men räds inte den skumpiga vägen!

Inte bara sol & bad

Maten på Menorca är spanskt medelhavskök och det går fortfarande att äta riktigt prisvärt om man väljer dagens meny. En trevlig liten resa att göra är till någon av öns ostfabriker, mitt på ön ligger Ferreries och här hittar du några av öns största tillverkare där du kan prova delikatesserna och köpa med dig hem. En annan av öns stoltheter är de svarta hästarna, som kallas Caballo Menorquin. Under tidig sommar firas flera festivaler till hästarnas ära. Sammanfattningsvis kan vi lova att så länge det inte är heta nattklubbar du söker under din semester så har Menorca något för dig; Sol & bad, romantiska middagar, familjevänliga hotell och semesterlägenheter eller en aktiv semester med cykel och vandring.

Boende med Sembo på Menorca

Sembo har valt ut semesterlägenheter på öns södra kust vid den kända stranden Cala en Bosch. Absolut perfekt för barnfamiljer! Våra lägenhetshotell ligger nära stranden, restauranger och affärer. Det finns även två äventyrsparker för barn med spring i benen. I övrigt råder en avslappnad och välkomnande stämning i byn som får många att återvända år efter år. Hyr gärna bil några dagar och gör utflykter kanske till Cituadella som har en fantastiskt mysig äldre stadskärna och om möjligt en ännu charmigare hamn. Önskar du hyra hus kan vi erbjuda det också.

Karta över Menorca

Flyg och hotell till Menorca

Populära boenden på Menorca
Hotell med 3 stjärnor
Upptäck de mest populära och prisvärda hotellen här!
Hotell med 4-5 stjärnor
Upptäck de mest populära och lyxiga hotellen här!
Camping, hus och lägenheter
Upptäck våra mest populära och prisvärda boenden här!

Populära boenden

Bygg din resa med Amelia, vår AI-reseplanerare