1 / 12

Resor till Milano

Drömmer du om en resa till en av Europas mest mode- och kulturmedvetna städer? Milano, den trendiga metropolen i norra Italien, är den perfekta destinationen för dig att utforska. Här hittar du en härlig samling av resor till Milano. Boka dem direkt som de är eller ändra så att de passar perfekt för dig.

Om Milano, Lombardiet

Lombardiet

Milano är en skön och spännande stad med en blandning av gammalt och ultramodernt. Här kan du frossa i design, fotboll, konst och arkitektur som är av världsklass. Flanera längs gatorna och upptäck det senaste inom modevärlden och bara njut av den flärdiga atmosfär som råder i denna metropol.

Fotboll och konst i en härlig blandning

Milano är en mässtad och har massvis med besökare året runt. Dessutom finns här två av Italiens starkaste fotbollslag som lockar fantaster från hela världen att följa deras spännande matcher på San Siro arenan.

Ett par av Milanos mest kända sevärdheter är den magnifika Domkyrkan och den pampiga La Scala-teatern. Men passa även på att ta en runda till det medeltida slottet Castello Sforzesco.

Vill du titta på da Vinci’s mästerverk, Nattvarden hittar du denna målning på Piazza Santa Maria delle Grazie 2 och det är bäst att förköpa biljetten.

Modet startar i Milano

Är du ute efter shopping är detta eldoradot för dig. Här finns allt från exklusiva affärer som Versace, Gucci och Dolce & Gabbana till prisvärda kedjor som Benetton och Stefanel. Hela Italiens modeelit finns samlad i Milano. På Via Monte Napoleone och gatorna omkring hittar du märken som Chanel, Fendi och Hugo Boss. La Rinascente, på Piazza Duomo, och Coin på Piazza Cinque Giornate, är två stora varuhus med kläder, skor, smink och inredningsartiklar i olika prisklasser. Vill du hitta prisvärda klädes- och sko affärer ska du bege dig till Corso Buones Aires.

Slink in på ett av stadens trendiga caféer och barer

I Milano hittar du många bra och prisvärda restauranger. Givetvis, som i övriga Italien, är det pasta och pizza som dominerar på de flesta menyer. Testa dock gärna någon risottorätt innan du åker hem. Risotto a la Milanese är en lokal specialitet med saffran. Vill du komma riktigt billigt undan kan du gå in på ett av stadens många caféer och köpa dig en panino som du äter vid bardisken. Ett annat trevligt nöje är att tillbringa eftermiddagen på en av stadens barer med en god aperitif i handen. Till drickat inkluderas oliver och annat smått och gott på de flesta ställen. Detta är något som milaneserna själva uppskattar. Om du vill undvika turistfällorna så leta dig en bit bort från Domen.

Det är ett nöje att bara vara i Milano

Förutom fotboll så är Milano känt för sitt heta nattliv. Milano är uppdelat i fyra olika kvarter och det är i La Brera som det bästa utbudet av barer och restauranger finns. På Café Casablanca, Corso Como, kan du både äta och dricka gott. Här finns även ett diskotek om du känner för att stanna ute längre in på natten. Ett annat trendigt ställe är Absolut Icebar på Piazza Gerusalemme 12. Inträdet kostar € 17 och då ingår en drink baserad på Absolut vodka.

Tillstånd Observera att i vissa städer krävs speciellt tillstånd för att köra in i de centrala delarna med motorfordon. Kontakta ditt bokade boende innan ankomst för mer information.

Bra att veta Turistskatt,: en lokal turistskatt, infördes i Italien år 2012. Denna varierar mellan 2-5 EUR/person/natt beroende på vilken lokal klassificering det valda boendet har. Skatten betalas direkt till hotellet vid ankomst eller avresa.

Karta över Milano

Resor utanför boxen

Flyg och hotell

Hotellförslag
Hotell med 3 stjärnor
Upptäck de mest populära och prisvärda hotellen här!
Hotell med 4-5 stjärnor
Upptäck de mest populära och lyxiga hotellen här!
Camping, hus och lägenheter
Upptäck våra mest populära och prisvärda boenden här!

Populära boenden

Bygg din resa med Amelia, vår AI-reseplanerare