1 / 9

Resor till Salerno

Gröna berg och blått hav!

Om Salerno, Campania

Längs kusten runt om Neapel ligger många trevliga badorter. Här har du ett ypperligt tillfälle att kombinera sol och bad med kultur. Dessutom både dricker och äter du gott.

Utflyktsmöjligheterna är många. Du kan besöka Neapel, Pompeji, Capri eller ta en sväng ut på Sorrentohalvön. Även staden Gaeta och Paestum är väl värd ett besök.

Baia som ligger intill havet är en liten stad ligger strax utanför Neapel. Passar dig som vill uppleva allt vad Neapel och dess omgivningar har att erbjuda i kombination med sol och bad.

Castel Volturno är rik på historiska och kulturella sevärdheter. Och har dessutom en skön strand. Det tar ca 50 min att med bil ta sig till Neapel.

Ercolano som ligger nära ruinerna efter den antika staden Herculaneum passar dig som tycker om historia då här finns mycket att se. Staden har även en moderna del och de bekvämligheter du behöver för en trivsam vistelse. Torre del Greco med sin hamn ligger strax söderut. Till Neapel är ca 13 mil.

Salerno är en livlig stad speciellt under sommarhalvåret. Här finns en fin strandpromenad och hamn. Affärer, restauranger och barer finns det gott om och då Salerno dessutom har ett Universitet passar staden ungdomar bra.

Palinuro är en omtyckt, liten turistort som ligger en bra bit söder om Neapel, ca 17 mil. Och gränsar nästan intill den vackra regionen Kalabrien och dess fantastiksa stränder.

Staden har ett fint läge bland kullar med olivträd och med ett underbart hav. Passa på att ta en tur med båt längs kusten och besök de många grottorna.

Karta över Salerno

Populära boenden

Bygg din resa med Amelia, vår AI-reseplanerare