1 / 2

Resor till Rab

På ön Rab går det inte fort. Ett makligt, behagligt ö tempo som bara skruvas upp då man firar någon av sina stora högtider till minnet av fornstora dagar. Då går man nästan man ur huse för att delta och ha roligt.

Om Rab, Kroatiska öar

På hela ön bor det ca 10.000 människor. Men låt dig inte luras av ö lugnet. Här finns ett varierat och stort utbud både av aktiviteter som utflyktsmöjligheter. Det bara upp till dig själv att sätta ribban för hur aktiv du vill vara. Ön Rab är en av Adriatiska havets grönaste öar och ligger, som närmast, bara 2 km från fastlandet. Klimatet på ön är perfekt för soldyrkare. Under hela sommaren, säger statistiken, har man i juli i snitt 12 soltimmar om dagen och är bara nio molniga dagar.

Runt Rab finns ett antal mindre öar som blivit populära utflyktsmål. Färjor förbinder ön Rab med fastlandshamnarna i städerna Jablanac och Rijeka, liksom med de närliggande öarna Krk och Pag.

Huvudorten, staden Rab, är inte stor men mycket pittoresk och charmig. Utsikten domineras av fyra olika kyrktorn, en medeltida stadskärna och en nästan intakt stadsmur. Stora torget, mitt i stan, täcks av vit sten. Den ramar in de två vackra statyerna av Kalifront och Draga, huvudpersonerna i en legend om olycklig kärlek. Idag är Rab en romantisk och mysig plats, perfekt för en avkopplande semester med dofter av tall och ett magnifik blått hav. I staden finns gott om lokala restauranger, några pubar medan kvällslivet i övrigt är avslappat.

Karta över Rab

Populära boenden

Bygg din resa med Amelia, vår AI-reseplanerare