1 / 17

Resor till Orlando

Med oss kan du boka både flyg, hotell, lägenhet eller hyra ett eget hus. Vi har ett stort utbud av boenden. Börja din Floridavistelse med att besöka Orlando, nöjesstaden där det finns en uppsjö av aktiviteter som passar hela familjen. Det är dess enorma utbud av temaparker och attraktioner som gör staden till ett av landets mest populära resmål för semester. Orlando är verkligen upplevelsernas stad!

Om Orlando, Florida

En semester för hela familjen

Walt Disney World® är en klassiker! Här hittar du bl a Magic Kingdom®, parken med alla välkända seriefigurer, Äventyrslandet och Fantasilandet. Epcot® är parken som visar en framtidsvision där ingenting är omöjligt och Disney-MGM Studios har häftiga uppvisningar. Disney’s Animal Kingdom® Park är också mycket omtyckt. Här kan du åka på tur genom Afrikas djungler.

SeaWorld, med sina många professionella shower, är ett av stadens mest uppskattade utflyktsmål! Den största attraktionen är späckhuggaren Shamu, som under en dryg timma utför sina konster. Missa heller inte delfinernas färgsprakande uppvisning.

Nu finns även ett efterlängtat Legoland på plats i Orlando. Här kan du roa dig, välja mellan flera fikaställen och shoppa lego i mängder!

**Bra och varitaionsrik shopping **

Orlando är inget undantag när det gäller bra shopping. Du hittar tre stora Outlets, med kända märken i alla prisklasser, samt ett tiotal enorma Malls, shoppingcentra. Då de flesta rymmer ett par hundra butiker, finns här alltid något för alla smaker och plånböcker. Och det är prisvärt att shoppa i USA, speciellt om du vistas här i januari då vinterkollektionen reas ut eller i juni-juli då sommarkläderna ska bort från hyllorna.

Smaker från alla världens hörn

I Orlando kan du välja och vraka bland mängder av barer och restauranger, flera av dem med fantastiska shower som berikar din måltid. Väljer du Arabian Nights får du uppleva 60 av världens vackraste hästar kombinerat med specialeffekter och stunts. På Capone’s Dinner Show kan du äta så mycket du vill och njuta av dans och komedi i sann Broadwayanda. Nere vid ”Downtown Disney®”, med Pleasure Island, finns det flera affärer, barer och restauranger.

Sol och bad, ett vinnande koncept

Knappt en halvtimme från staden ligger Daytona Beach med sin fina strand och endast två timmar bort ligger den charmiga staden St.Augustine. Staden har en historisk stadskärna och är USA's äldsta, från 1565. Här finns gott om attraktioner, bra shopping, museum, restauranger och barer allt i en skön blandning av både nytt och gammalt. Inte långt från stadskärnan hittar du St.Augustine Beach och Vilano Beach, som lockar med sina vita, sköna sandstränder.

Bra att veta inför din resa

I Orlando har vi flera trevliga boende, på hotell, i semesterlägenhet eller så kan du hyra hus med egen pool.

*Legoland har nu öppnat en park i Orlando.Här kan du njuta av shower och aktiviteter för familjer med barn i åldrar 2-12 år, samt för äkta legofantaster.

*Kennedy Space Center, är du rymdintresserad får du här ditt lystmäte mättat. Ligger ca 45 min ut mot Atlanten.

*Gatorland, är du pigg på att se alligatorer och krokodiler, har du här ett ypperligt tillfälle

*Millennium är platsen för dig som gillar shoppa

Karta över Orlando

Populära boenden

Bygg din resa med Amelia, vår AI-reseplanerare