Resor till Sicilien

Vill du tillbringa din semester med god mat, fantastiska viner, vacker natur och sköna dopp, ja då kan ett flyg med destination Sicilien vara det rätta valet. Sicilien är ett paradis med milt klimat och många solsäkra timmar. Med oss kan du boka både flyg, hotell, lägenhet eller hyra ett eget hus för att uppleva denna fantastiska ö. Det dramatiska landskapet är förtrollande med spännande bergsformationer i kontrast till det azurblå Medelhavet. Dessutom kan Sicilien stoltsera med att bjuda på några av landets bästa stränder.

Om Sicilien, Italien

Kristallklart vatten och många timmar i solen

Man kan säga att Sicilien består av en enda lång kust. Här varierar det i allt från små badvikar till långsträckta sandstränder. Vattnet skiftar mellan azurblått och smaragdgrönt. Sicilien är en plats som tilltalar alla, speciellt dig som vill resa till en plats där du kan sola, dyka och snorkla.

Nu är det upp till dig att välja din favorit

Sicilien har många vackra platser och vi har med omsorg valt ut att presentera några av dessa som har allt för en avkopplad semester.

Giardini Naxos, är en av Siciliens mest kända badorter, där du har vulkanen Etna på din ena sida och Taormina på din andra. Längs strandpromenaden hittar du många mysiga restauranger, barer och affärer, ett perfekt ställe att flanera under sköna kvällar.

Taormina är en betagande stad med vindlande gränder och charmiga torg. Staden ligger på en klippa med utsikt över Naxosbukten. Längs gågatan har du mängder av affärer, restauranger och barer. För att komma ner till havet kan du ta bussen eller linbanan.

Letojanni är en liten ort som ligger i närheten av Taormina. Här finns ett mindre utbud av affärer och restauranger. Letojanni passar dig som vill bo nära havet.

Cefalù är en charmig badort med genuin stadskärna och härlig strand, som originellt nog ligger mitt inne i centrum. Det finns gott om butiker längs de trånga gränderna och många trevliga restauranger där du har goda möjligheter att prova på det lokala köket.

På Sicilien kan vi erbjuda boende på hotell eller i semesterlägenhet. Och vi har fler orter än de nämnda vart du kan resa.

Bra att veta inför din resa Turistskatt,: en lokal turistskatt betalas på plats. Denna varierar mellan 2-5 EUR/person/natt beroende på vilken lokal klassificering det valda boendet har. Skatten betalas direkt till hotellet vid ankomst eller avresa. Alla orter är inte berörda.

Karta över Sicilien

Resor utanför boxen

Flyg och hotell

Hotellförslag
Hotell med 3 stjärnor
Upptäck de mest populära och prisvärda hotellen här!
Hotell med 4-5 stjärnor
Upptäck de mest populära och lyxiga hotellen här!
Camping, hus och lägenheter
Upptäck våra mest populära och prisvärda boenden här!

Populära boenden i Sicilien

Bygg din resa med Amelia, vår AI-reseplanerare