1 / 8

Resor till Skagen

Upplev Skagen på toppen av Danmark, där haven Kattegatt och Skagerrak möts och bildar inramningen för en unik och oförglömlig upplevelse! Hitta din vistelse eller skapa din egen resa till Skagen. Vi ger dig alltid upp till 20% rabatt på Stena Lines färjor när du bokar boende och färja samtidigt.

Om Skagen, Mittjylland (region)

Det första man lägger märke till på sin resa, när man närmar sig Skagen, är det starka ljuset. Sedan ser man en storslagen natur med vidsträckta skogar och sanddyner omgivna av hav. Det milda Kattegatt mot det mera barska Skagerak möts vid Grenen.

Målarna var det första turisterna. Det speciella ljuset fascinerade. Det började i mitten av 1800-talet då målarna PS Krøyer, Anna och Michael Ancher samt diktaren och målaren Holger Drachmann var med om att sätta fokus på Skagen. Än idag bor och arbetar många konstnärer här och hämtar inspiration precis som målarna från ”guldåldern”.

En resa till Skagen erbjuder en flora av nöjen, kultur, restauranger och mysiga miljöer. Man måste beskåda verk av Skagenmålarna på Skagens Museum. Och kanske äta en fiskmiddag på legendariska Brøndums Hotell, som var ett omtyckt tillhåll för konstnärerna. Solnedgångskiosken kan nog servera en glass vid lämplig tidpunkt. Kort sagt en perfekt semester.

Är du på bilsemester så tar du dig på lite drygt en halvtimme från Frederikshavn färjeläge till Skagen och möts av öppna vidder och ett hänförande ljus. Gågatan Sankt Laurentivej lockar med konstfolkliv och shopping, i hamnen ligger serveringar och bodar med färsk fisk och räkor. Njut av avkoppling, romantik och nöjen, året om. Högsäsongen är oslagbar. Sol och bad, och puls på kroer och uteställen. Sommarglada människor som strosar runt. Lågsäsongen är mer romantisk. Perfekt för en weekend resa. Ät gott på mysiga restauranger och gå strandpromenader. Bo på ett trevligt litet hotell. Guidade turer, konsthantverk och konstmuseer kan du också uppleva på resor hit hela året. Framåt jul upplever du Änglajul i Skagen. Handla klapparna i lugn och ro, kika in i Skagen Kirke, se fackeltåget och smaka på det danska julbordet.

I Skagen erbjuder vi massor av bra boende så som hotell, semesterlägenhet eller varför inte hyra hus med egen swimmingpool.

Åker du hit till Skagen én gång så kan du vara säker på att återvända på én av många resor hit.

Karta över Skagen

Populära hotell i Skagen

Hotellförslag
Hotell med 3 stjärnor
Upptäck de mest populära och prisvärda hotellen här!
Hotell med 4-5 stjärnor
Upptäck de mest populära och lyxiga hotellen här!
Camping, hus och lägenheter
Upptäck våra mest populära och prisvärda boenden här!
Färja och hotell
Hitta den bästa kombinationen av färja och hotell här!

Populära boenden

Bygg din resa med Amelia, vår AI-reseplanerare