1 / 20

Resor till Sorrento

Här ringlar sig vägarna längs berget som stupar ner mot ett smaragdgrönt hav och mysiga badvikar. Doftande citron- och apelsinträd dyker upp som små färgklickar på kullarna. Många gäster återkommer år efter år till den vackra Sorrentohalvön i Italien.

Om Sorrento, Campania

Myllrande folkliv i Sorrento

Den charmiga staden Sorrento är en av Italiens äldsta med vindlande gränder och färgglada husfasader. Genom tiderna har många historiska fötter trampat på stadens gator och torg. Sorrento ligger på en platå med fantastisk utsikt över bukten och här finns gott om trevliga affärer, barer och restauranger. En del boende ligger strax utanför Sorrento i Pian di Sorrento och Vico Equense. Samt i Massa Lubrense och Sant Agata.

Vackra utflyktsmål i din närhet

Är du på bilsemester ska du passa på upptäcka landskapet runt Sorrento. Du kan även unna dig en weekend på Capri, en underbar ö, känd för sin historia, sin natur och sitt inbjudande hav. På Capri kan du bl a besöka Axel Munthes berömda villa, San Michele och dess vackra trädgård. Till ön går det dagligen båtar från fastlandet, tänk bara på att du inte kan ta bilen med dig utan får parkera den i ex Sorrento.

Amalfikusten , som du har strax intill, är betagande vackert och väl värt en resa. Ta dig tid att utforska en av Italiens mest uppskattade platser. För boende på Amalfikusten se separat presentation under Amalfikusten.

Ischia och Capri

Ischia är en bergig vulkanö i Neapelbukten nära både Sorrento och Capri. Ischia lockar många turister tack vare sina varma mineralkällor och vackra natur med mycket frukt och citrusfrukter. Ön är inte stor men har sköna stränder, barer, restauranger och butiker. Öns huvudstad heter också Ischia. Förbindelser till ön finns från Neapel, Sorrento och Capri.

Bra att veta inför din resa

På Sorrento halvön införs nu turistskatt. Skatten betalas direkt till hotellet, kontant och oftast vid utcheckningen.

Flyg till Neapel. Det finns bussar som går från Neapel och till Sorrento, se www.unicocampania.it. Sorrento halvöns övriga städer har ett begränsat utbud av lokaltrafik och därför rekommenderar vi att du hyr en bil. Till Capri går färjor från både Neapel och Sorrento. OBS. Det går inte att ta bilen med sig till Capri.

Vi kan nu erbjuda transfer till utvalda hotell i Sorrento. Du kan välja mellan privat eller delad shuttle. Väljer du delad shuttle kan väntetiden bli upp till 90 min från det du landat.

Hotellen är; Hotel Eden, Michelangelo, Esperidi, Ascot, Res. Rossana, Hotel Le due Sirene, Villaggio Verde, Zi Teresa och Hotel Villa Maria.

Karta över Sorrento

Hotellförslag
Hotell med 3 stjärnor
Upptäck de mest populära och prisvärda hotellen här!
Hotell med 4-5 stjärnor
Upptäck de mest populära och lyxiga hotellen här!
Camping, hus och lägenheter
Upptäck våra mest populära och prisvärda boenden här!

Populära hotell i Sorrento

Amelia avatar
Möt Amelia, vår nya reseplanerare