1 / 17

Resor till Valencia

Om Valencia, Valencias kust

Spaniens tredje största stad, paellans hemvist och en överraskande blandning av nytt och gammalt. Välj hotell och flyg och bygg din egen resa. Sembo hjälper dig gärna att uppleva Valencia.

Valencias tid är kommen. Kanske inte som stad, för det har den varit i över 2000 år, men som turistort där den förtjänar en topplacering på vilken rankinglista som helst över intressanta storstäder. En unik mix av kultur och historia blandat med modern arkitektur och en livsglädje som generöst smittar av sig på varje besökare.

Du kan sluta leta

Det är nämligen i Valencia, och ingen annan stans, som Den Heliga Gralen finns. Den bägare Jesus drack sitt vin ur under den sista måltiden står att beskåda i den imponerande katedralen La Seu. Cuidad de las Artes y Las Ciencias är en mäktig uppvisning i modern arkitektur och ligger i stadens sedan länge torra flodfåra. Likaså är innehållet ett måste när du besöker Valencia. Europas största akvarium, Oceanographic, fascinerar sina besökare med en imponerande variation från världens alla oceaner.

Europas största marknad?

Mercado Central ligger i hjärtat av gamla stan i närheten av Plaza del Ayuntamiento. Här ligger över 1000 marknadsstånd på en enorm yta och erbjuder allt ätbart mellan himmel och hav. I samma område hittar du också de stora shoppinggatorna med nationella och internationella butiker. Leta dig gärna in på tvärgator som t ex Barcelonina för lite mer exklusiv inspiration. Varför inte köpa hem en Paellera, själva pannan och basredskapet för en lyckad paella. Köp också det speciella paellariset, saffran och paprikapulver när du ändå är i Paellans födelsestad.

Apropå Paella

Det finns förstås annat att sätta tänderna i när du är i Spanien. Men lova att åtminstone en måltid är just denna klassiska risrätt. Är du redan bekant med Paella så är nästa steg en Paella Negra, där riset smaksätts och färgas svart av bläckfiskens bläck. Här möts naturligtvis också en mängd av andra nationella och exotiska matkulturer. Valencia är en ungdomlig stad vad gäller utelivet och natten övergår plötsligt i gryning om du inte är uppmärksam på klockan. Calle Caballero, som övergår i Calle Quart, i gamla stan stoltserar med en imponerande mängd barer där du garanterat finner din egen favorit.

Nöjen och evenemang

I mars är det dags för landets kanske största festival ”Fallas” där allt från små till enorma skulpturer, ofta med satirisk karaktär, byggs i varje gathörn. För att sedan brännas upp till ackompanjemang av spektakulära fyrverkerier. I Palau de la Musica hålls konserter nästan dagligen. Är jazz och blues ämnet för kvällsnöjet är Black Note på Calle Polo y Peyrolón 15 förmodligen stadens bästa klubb. Är fotboll ditt intresse så är Valencia ett av topplagen i den högsta divisionen.

Karta över Valencia

Populära hotell i Valencia

Amelia avatar
Möt Amelia, vår nya reseplanerare