Carcassonne

Carcassonne är en pittoresk medeltida befäst stad som ligger i södra Frankrike. Carcassonne är känd för sin välbevarade medeltida arkitektur och fantastiska utsikt över det omgivande landskapet och finns med på UNESCO:s världsarvslista som lockar besökare från hela världen.

Carcassonne

Staden är mest känd för sitt imponerande citadell, La Cité de Carcassonne, som är en medeltida fästning med dubbla murar och 53 vakttorn. Fästningen ligger på en kulle med utsikt över floden Aude och ger en slående och imponerande bild. Besökare kan utforska de smala kullerstensgatorna, besöka det medeltida slottet och njuta av panoramautsikten över det omgivande landskapet.

Carcassonnes historia går tillbaka till romartiden och dess strategiska läge gjorde den till ett viktigt fäste genom århundradena. Staden spelade en roll i olika historiska händelser, inklusive de katariska korstågen på 1200-talet.

Förutom sin historiska betydelse är Carcassonne känd för sin livliga atmosfär, charmiga torg och en livlig marknad. Den moderna delen av staden, som ligger nedanför kullen, utgör en stark kontrast till den medeltida fästningen ovanför.

Flyg och hotell

Populära boenden

Hotellförslag
Hotell med 3 stjärnor
Upptäck de mest populära och prisvärda hotellen här!
Hotell med 4-5 stjärnor
Upptäck de mest populära och lyxiga hotellen här!
Camping, hus och lägenheter
Upptäck våra mest populära och prisvärda boenden här!

Fler destinationer

Bygg din resa med Amelia, vår AI-reseplanerare