Resor till Montpellier

Montpellier, en livlig stad i södra Frankrike, blandar utan ansträngning medeltida charm med en modern, dynamisk atmosfär. Montpellier är huvudstad i departementet Hérault och har en rik historia som återspeglas i den välbevarade arkitekturen, inklusive den fantastiska Place de la Comédie och det medeltida Mikvé.

Resor till Montpellier

Montpellier är hem för ett av Europas äldsta universitet och utstrålar ungdomlig energi, med en mångsidig befolkning som bidrar till dess livliga kulturscen. Den historiska gamla stadsdelen, med sina smala kullerstensgator och eleganta herrgårdar, utgör en pittoresk bakgrund för att utforska boutiquer, kaféer och konstgallerier.

Montpelliers botaniska trädgård, den äldsta i Frankrike, erbjuder en fridfull tillflyktsort, medan de närliggande stränderna vid Medelhavet ger en uppfriskande kustupplevelse. Stadens engagemang för innovation är tydligt i dess moderna arkitektur, till exempel det futuristiska Antigone-distriktet.

Med en blomstrande matscen, livliga gatumarknader och en kalender fylld med festivaler och evenemang bjuder Montpellier in besökare att njuta av den perfekta blandningen av historia, kultur och modern känsla i hjärtat av södra Frankrike.

Flyg och hotell

Populära hotell

Hotellförslag
Hotell med 3 stjärnor
Upptäck de mest populära och prisvärda hotellen här!
Hotell med 4-5 stjärnor
Upptäck de mest populära och lyxiga hotellen här!
Camping, hus och lägenheter
Upptäck våra mest populära och prisvärda boenden här!
Bygg din resa med Amelia, vår AI-reseplanerare