Sök och boka resa

search
Naxos
» Våra resmål » Grekland » Grekiska öar » Naxos

Naxos i Grekland

Naxos - Badparadis för alla åldrar

Naxos i Grekland

Till Naxos tar du dig enkelt från Santorini med en kort båtresa. Ön bjuder på härliga gyllengula sandstränder, gröna dalar, höga berg och ett underbart blått hav.

Ön Naxos är den största ön i Kykladerna. Naxos är ett riktigt badparadis för alla åldrar. Här finns gott om plats på de milslånga gyllengula stränderna, och det är långgrunt och tryggt för barnen. Flera av våra boende ligger direkt vid stränderna. För dig som gillar vattenaktiviteter passar Naxos utmärk. Många reser hit för den fina windsurfingen som erbjuds. En resa till Naxos passar också perfekt för dig som inte vill ligga och trängas på stränderna. Här hittar du undanskymda vikar där du kan sola hela kroppen.

Turismen är begränsad till en liten del av öns västra sida. På övriga delar av ön, främst kring berget Zeus (1004 möh) frodas oliver, fikon, druvor och citrusfrukter. I byn Apiranhos kan du fortfarande smaka på bröd bakad i ugn som eldas med trä och i byn Filoti prova på lokalt vin sittande under uråldriga platanträd. Största orten är Naxos. Här finns hamnen där färjorna lägger till, de flesta hotellen och en lång hamnpromenad kantad av tavernor och caféer. Ett stenkast bort börjar den långa sandstranden som verkar fortsätta i all oändlighet.

Enligt mytologin levde vinguden Dionysos på Naxos och lärde öborna att odla vin. Idag produceras lokalt vin som har gott rykte. Det finns även stora fyndigheter av fin marmor. Det var på Naxos som konsten att bearbeta marmor till statyer först utvecklades. Man kan fortfarande hitta gigantiska halvfärdiga marmorstatyer som legat i öns antika marmorbrott i snart 2 600 år.

Naxos har flera år blivit framröstad till Greklands bästa semsterö. Inte konstigt med tanke den natur, de stränder och det genuina Grekland som du erbjuds under din resa. En resa hit är inte enbart en resa till en grekisk ö. Det är en resa till en underbart vacker grekisk ö som har otroligt mycket att erbjuda.

Vi har boende på flera ställe på Naxos men främst i och runt Naxos stad. Många av våra boende ligger på kort avstånd från någona av de fina stränderna. Oavsett sett om du vill bo i lägenhet eller hotell under din semester på Naxos, har vi säkert något som passar just din resa.