Sök och boka resa

search
Caorle
» Våra resmål » Italien » Adriakusten » Caorle

Caorle i Italien

Charmiga Caorle - trånga gränder, mysiga torg och skön strand

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Caorle i Italien

Medeltida kuststaden Caorle en personlig favorit. Den pittoreska stadskärnan är inte stor, men ger dig ett varmt välkomnande. Med oss kan du boka både flyg, hotell och semesterlägenhet eller hyra ett helt eget hus för att uppleva denna pärla.

Genuin och stämningsfull semester i Caorle

Det märks att Caorle är en stad som är bebodd året runt. Här finns bra affärer, barer, många restauranger med utsökt kök och mysiga uteserveringar. Caorle är en fiskehamn och här hålls marknad varje dag. Detta märks då fisk och skaldjur ofta förekommer på menyn. I Caorle finns också trevliga glasscaféer där du ljumma sommarkvällar kan sitta och njuta av det härliga folklivet för att sedan ta en promenad längs den romantiska strandpromenaden.

Sport och andra roliga aktiviteter

Sommartid anordnas det flera olika kulturella evenemang och det finns en vattenpark där både stora och små kan roa sig. Är du sportintresserad kan du förutom olika vattenaktiviteter spela tennis eller golf. Golfbanan har du utanför Caorle i det område vi kallar Caorle Lido Altanea. Varje lördag förmiddag hålls den stora efterlängtade marknaden. Ett familjenöje där du kan frossa i kläder, skor och annat tingeltangel. Caorle passar dig som vill åka på bilsemester. I Venetoregionen finns mycket att se och uppleva. Trevliga utflyktsmål är bl a Gardasjön, Valpolicella och Verona. Caorle har helt klart allt du behöver för en skön och trivsam vistelse.

Sembovärdar Liksom många av våra kunder, har vi även våra erfarna och väldigt uppskattade guider/Sembovärdar, som kommer tillbaka år efter år! Under den period som vi har flest gäster nere, 15/6-2/8/19, finns våra Sembovärdar till hands i Caorle, för att hjälpa er till en så härlig och smidig semester som möjligt. Missa inte deras välkomstmöte med såväl allmän som skräddarsydd info. Som ett självständigt bolag anordnar de utflykter och andra aktiviteter, anpassade med språk och innehåll för att garantera upplevelser.

Sköna bad för hela familjen

Caorle har två fina sandstränder, Levante och Ponente. Dessa utgår båda från den gamla stadskärnan och på båda stränderna kan du välja mellan betalstrand och fristrand. Då vattnet är långgrunt i denna stillsamma ort är Caorle ett utmärkt val för barnfamiljer.

Porto Santa Margherita är en mindre badort med barnvänlig sandstrand, ca 4 km från Caorle. Här finns ett litet men bra utbud av restauranger, barer och affärer. Det är lätt att med bil ta sig in till närliggande Caorle. För den som vill prova på går det att ta en liten ”bilflotte”, som gör vägen lite kortare och roligare. Det går även lokalbussar.

Caorle Lido Altanea ligger strax utanför Caorle. Läs mer om orten under Caorle Lido Altanea.

Bra att veta inför din resa

Bussar går från Venedig men med begränsade tider utanför säsong. Det går även lokalbuss med byte i Portogruaro. Vi rekommenderar dock hyrbil då detta oftast är mer lönsamt samt att du har bilen tillhands om du vill göra utflykter till närliggande Lignano eller Gardasjön med Gardaland mm. Tillgång till WiFi hotspots köps på plats. I Caorle finns det både allmän som betalstrand dvs där du kan hyra solstolar och parasoll. Oftast blir det billigare att boka strandservice via ditt boende. Strandservicen ligger på ca €55/ vecka för 1 parasoll och 2 solstolar.

En lokal turistskatt har införts som betalas på plats. Denna varierar mellan €0,40-0,70/person/natt beroende på vilken lokal klassificering ditt valda hotell har. Boende i semesterlägenhet betalar €3,50/pers max 14 dgr. Barn u 12 år betalar inget.