Våra resmål » Italien » Italienska Rivieran
Italienska Rivieran

Italienska Rivieran

Italienska Rivieran - Semester med god mat och genuina orter

Sök och boka resa

search

Italienska Rivieran

Italienska Rivieran har ett behagligt klimat, grönskande oliv- och fruktodlingar. Detta är även en resa med gastronomiska upplevelser. Italienska Rivieran, som även kallas Blomsterrivieran, är en bedårande plats med charmiga orter som välkomnar dig året runt. Dessutom år 2014 valdes Ligurien till "drottning av Medelhavet" av Fee-stiftelsen för miljöutbildning med flest miljömärkta blå flaggor bland de italienska regionerna.

Som små pärlor längs en vacker kust

I norr, intill Frankrike, ligger Italienska Rivieran och den charmiga lilla regionen Ligurien där små pittoreska städer ligger på rad längs kusten och lockar med sina badvikar. Grovkornig sand blandas med klappersten och då det blir djupt nästan direkt kan du dyka direkt i vattenbrynet.

Utflyktsmålen är många på vackra Italienska Rivieran. Åker du inåt landet kan du uppleva det genuina Italien långt borta från stress och hets. Längs Italienska Rivieran ligger små gamla bergsorter där du kan hitta pampiga villor och antika slott. Är du intresserad av mat kan du besöka olivoljefabriker, fruktträdgårdar och pastatillverkare. Du som är intresserad av historia ska passa på att besöka Colombos hemstad Genova.

En semester för smaklökarna

Ligurien är känt för sin underbart goda mat, med mycket smak av örter och grönsaker. Peston kommer härifrån och även några av Italiens bästa olivoljor tillverkas i området. Här finns gott om restauranger, som kan förvandla varje måltid till en gastronomisk upplevelse.

Vin tillverkas här i mycket liten skala, men den intilliggande regionen, Piemonte, är känd världen över för sina utsökta viner. Har du tid över och är på bilsemester så passa även du på att ta dig en tur till Astins hemtrakter.

Bra att veta inför din resa Med oss kan du välja boende på hotell eller i semesterlägenhet. En lokal turistskatt har införts. Denna varierar mellan 2-5 EUR/person/natt beroende på vilken lokal klassificering det valda boendet har. Skatten betalas direkt till ditt hotell/semesterlägenhet vid ankomst eller avresa.

Läs mer

Dölj

Visa karta