Sök och boka resa

search
Södra Sardinien
» Våra resmål » Italien » Sardinien » Södra Sardinien

Södra Sardinien i Italien

Södra Sardinien - Vita långa sandstränder och mysiga små orter

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Södra Sardinien i Italien

Södra Sardinien är en vacker plats med små söta byar och långa härliga sandstränder. Det kristallklara vattnet passar utmärkt till snorkling och dykning. Under högsäsong kan det bli trångt på stränderna men misströsta inte. Ta dig tid och leta vidare. Ett flertal, nästan orörda stränder ,väntar dig bakom nästa krön på Södra Sardinien.

Fantastisk mat

Maten är, som på Sardiniens övriga delar, rik på smaker och det är lätt att varje måltid förvandlas till en kulinarisk upplevelse. Glöm inte att prova på öns specialiteter som fårosten, pecorino sardo eller tunnbrödet, carta da musica.

Trevliga utflyktsmål

Ett omtyckt utflyktsmål är staden Nora med sina utgrävningar. Staden ligger på en halvö ca 3 km söder om Pula. Här kan du känna den sardiska historiens vingslag. Sardiniens huvudstad Cagliari är en pulserande storstad som vid första anblicken verkar kaotisk. Men när du väl är uppe i den historiska delen kan du njuta av bra shopping, diverse utställningar mm. Vid Villasimius och Costa Rei hittar du vita, finkorniga ,kilometerlånga sandstränder och ett hav som skimrar i vacker azurblå färg. Det är inte konstigt att denna del anses ha Sardiniens bästa stränder och vatten.

Viktigt att veta

Från och med den 1/7 2011 tillämpar vissa kommuner i Italien turistskatt. Denna avgift betalas på plats.