Våra resmål » Italien » Sicilien » Cefalùz
Cefalù

Cefalù

Äkta siciliansk badort med mycket charm.

Sök och boka resa

search

Cefalù

Cefalù är en pittoresk medeltida ort med gammal stadskärna, mysiga torg och trånga gränder. Här kan du njuta av medeltida gränder och härlig sandstrand mitt inne i staden. Och ovanför staden reser sig en väldig klippa som närmast liknar ett stort fort.

Stad med bra utbud

Cefalù har verkligen allt du behöver för en trivsam semester.

Det finns gott om butiker längs de trånga gränderna och många trevliga restauranger och uteserveringar där du har goda möjligheter att prova på det lokala köket.

Många utflykter

Härifrån har du en bra utgångspunkt till att besöka såväl närliggande kustorter som slumrande byar inåt landet. Till Siciliens huvudstad Palermo är det ca 7 mil och med tåg tar det endast en timme. En enkelbiljett kostar runt € 7/pers.

Transfer

Vi kan nu erbjuda transfer till utvalda hotell. Du kan välja mellan privat eller delad shuttle. Väljer du delad shuttle kan väntetiden bli upp till 90 min från det du landat.

Hotellen är; Baia del Capitano, Tourist, Santa Lucia e Le Sabbiedoro, Alberi del Paradiso, Fontana Barone.

Turistskatt planeras tas ut på plats. Ännu är inget fastställt

Så tar du dig hit

Med flyg: Till Palermo (Cefalù) från Arlanda/Kastrup finns flyg från 3750 kr resp 3450 kr. Vi rekommenderar att du hyr en bil, då det inte går att ta sig med lokaltrafik till dessa små orter på landsbygden.

Med egen bil: Från fastlandet över till Sicilien finns det två rederier som trafikerar regelbundet, färjeöverfarten tar ca 40 min.

Ladda ner vår stora guide för dig som kör själv

    Läs mer

    Dölj

    Visa karta