Sök och boka resa

search
Palermo
» Våra resmål » Italien » Sicilien » Palermo

Palermo i Italien

Härliga stränder ligger lockande längs den sköna kustremsan kantad av apelsin och citronträd.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Palermo i Italien

Palermo är en stad som fascinerar sina besökare med sitt klimat och sitt underbara läge i Medelhavet. Här har man bevarat många av de kulturella skatter öns erövrare har lämnat efter sig. Romare, spanjorer, fransmän och normander är några av de folkslag som påverkat denna vackra ö när det gäller form och stil. Palermo är en stad som bör ses till fots. Här finns gott om museer och historiska monument. Besök gärna Piazza Castelnuovo och Piazza Verdi, två av stadens mest populära torg där folk samlas ljumma kvällar.

På Via Principe di Belmonte hittar du många affärer, restauranger och barer med uteservering. För dig som vill stanna lite längre på denna vackra ö väntar ett hav av möjligheter till en fantastisk semester. Sicilien är en unik plats fylld med konst, arkeologi, historia och betagande natur. Härliga stränder ligger lockande längs den sköna kustremsan kantad av apelsin och citronträd. Ett utflyktsmål som nästan är ett måste är de vackra vulkanöarna Le Isole Aeoli. Här kan du gå i Ingrid Bergmans ”fotspår” som 1949 var här och spelade in den omtalande filmen Stromboli.

Etna är den äldsta och högsta vulkanen i Europa. I denna vackra nationalpark kan du tillbringa en hel dag och bara njuta av vacker natur och rikt djurliv.

Sicilien är även känt för sin goda mat, sina fina olivolja och sina mycket goda viner.