Sök och boka resa

search
Porec
» Våra resmål » Kroatien » Istrien » Porec

Porec i Kroatien

Blanksliten gatsten och fina bad

Porec i Kroatien

Porec är Istriens största och trendigaste turistort. På kroatiskt manér har staden en härlig blandning av gammal kultur, trendiga uteserveringar, vacker natur och vyer som får dig att tro att du tittar på en teaterkuliss.

I gamla stan går du på vit blanksliten sten, de trånga gränderna andas historia och vart du än vänder dig har du ett stenkast till det klara blänkande havet. En bit utanför staden ligger hotellen och residensen – i havsvikar med olika namn. Oftast är dessa vikar som små byar i sig – här hittar du allt du behöver för din semester. Kvällstid umgås man på barer och caféer som oftast har stora, trevliga uteserveringar, vissa med levande musik. De flesta och de trevligaste ligger i gamla stan, tätt inpå varandra. På vissa hotell finns också dansterrasser, där man kan dansa till levande musik nästan alla kvällar i veckan.

Dryga milen utanför Porec ligger halvön Lanterna. Där ligger några riktigt fina hotell och villor med lägenheter, perfekt för familjen som vill ha ett brett utbud av aktiviteter och en skön sol- och bad semester.