Sök och boka resa

search
Pula
» Våra resmål » Kroatien » Istrien » Pula

Pula i Kroatien

Pula - Sol och bad, anrika ruiner, spännande utflykter - som bäddat för en härlig semester!

Pula i Kroatien

Blanda en stadsdel från romartiden, en stadskärna i venetiansk stil och lägg till en hamn från Österrike-Ungern-monarkin. Modernisera varsamt så får du en härlig blandning till stad - Pula. Amfiteatern och Solens tempel är bara några av kulturskatterna du kan gotta dig åt här. Men det finns mycket mer både i Pula stad och de närmaste omgivningarna.

Du bor på en halvö

Pula ligger längst ned på Istriens sydspets. Våra semesterresidens ligger i utkanten av staden, på halvön Punta Verudela och nås lätt med stadsbussarna.

På halvön hittar du en mängd olika aktiviteter som tennis, mini-golf, studsmatta (för barn), vattensporter samt flera restauranger och barer. Sommaren 2010 öppnar också ett diskotek. Läget för Pula är perfekt som utgångspunkt för egna utflykter. Missa inte Brijuniöarna med nationalparken och safariparken. På en av Brijuniöarna, ön Vanga, hade Jugoslaviens legendariske president Tito ett av sina favoritresidens.

Lilla lugna Fazana

Härliga Family Plus semesterbyn Bi Village ligger strax utanför Pula i byn Fazana. Denna har utvecklats från litet fiskeläge till liten, lugn turistort med en fast befolkning på bara tvåtusen själar. Byn har fortfarande en liten verkstad där man för hand tillverkar mindre fiskebåtar. Här finns också några restauranger och caféer och trevlig strandpromenad. Fažana är kanske bäst känt som utgångshamn för utflyktsbåtarna ut till Brijuni öarna.