Våra resmål » Kroatien » Istrien » Umag
Umag

Umag

Komplett resmål för hela familjen

Sök och boka resa

search

Umag

Umag är ett komplett resmål med ett bra utbud av aktiviteter, fina bad och familjevänliga semesteranläggningar med bra poolområden. Strax utanför Umag ligger byarna Savudrija, Kanegra och Alberi.

Staden Umag

Centralorten i området, är inte så stor men den är välförsedd med affärer, barer och restauranger. Kvällstid tar man sig in till småbåtshamnen och sätter sig på något av caféerna och tittar på folkvimlet.

Alberi

Den lilla byn ligger ca 12 km norr om Umag. Det är en mycket liten by med dussinet hus, en bar och restaurang.

Savudrija

I den lilla byn Savudrija, ca 9 km norr om Umag, börjar Umags riviera. Det är här som halvön Istrien är som frodigast och grönast. Även Savudrija är mycket liten och består bara av några hus och första egentliga ”civilisationen” börja i grannbyn Bašanija.

Kanegra

I en lummig pinjeskog, ca 10 km norr om Umag ligger Kanegra. Det är en trevlig semesterby som är välkänd för sin vackra stenstrand och sitt kristallklara hav.

Så tar du dig hit

Med flyg: Avståndet från Pula till Umag är ca 9 mil. Inga flygbussar går från Pula flygplats. Taxi från flygplatsen till Pula centrum kostar ca 90 HRK, därifrån kan du ta lokalbussen till Umag. Bussarna utgår från stationen nära amfiteatern. Busstidtabell se(www.pulainfo.hr/en/autobus.asp). Resan tar ca 2 tim 20 min (oftast byte i Porec). Taxi från Pula flygplats till Umag, ca 700 HRK/bil. En hyrbil kan du hämta och lämna på flygplatsen i samband med ditt flyg och kostar från ca 2800 kr/vecka.

Med egen bil: Följ gärna den ”gröna vägen”.

Ladda ner vår stora guide för dig som kör själv

    Läs mer

    Dölj

    Visa karta