Våra resmål » Österrike
Österrike

Österrike

Landet som har något att erbjuda alla smaker. Natur, städer, historia, god mat, bara för att nämna några anledningar till att resa hit.

Sök och boka resa

search

Österrike

Det har länge varit populärt att spendera sin semester på sommaren i Österrike. Slipp vardagens stress och hektiska liv, finn avkoppling och omväxling i någon av de vackra bergsbyarna. I Österrike kan man få en varierande semester.

Bilsemester är ett utmärkt sätt att uppleva detta mångfacetterade land på, höga berg och glittrande alpsjöar i en fantastiskt vacker natur. Eller varför inte semestra i någon av de härliga städerna med unikt och rikt kulturliv och intressant historia. I den pampiga huvudstaden Wien kan man promenera i oändlighet och beundra stadens arkitektur och många museum. Salzburg, Mozarts födelseort eller Innsbruck med sitt Goldenes Dachl är andra resmål som vi erbjuder fina boende i. Passa på att uppleva de kulinariska specialiteter som landet erbjuder med spännande mat och härligt vin. Så vare sig du är på genomresa eller har bestämt dig för att stanna upp och njuta av detta vackra land så kommer du snabbt att märka av den österrikiska gästvänligheten.

Mycket kul att göra.

Upptäck högalpina vandringsvägar, det finns väl utmärkta leder som ofta för dig till något mysigt Gasthof. Vandra, cykla eller rid. Det finns många sjöar med underbart klart vatten att bada i. Men också många välordnade utom- och inomhusbad, ofta med kul aktiviteter.

Utmanande golfbanor finns i romantiska dalar. Prova bungy-jumping, canyoning (fjällbäcksvandring) eller rafting (forsränning). Segla, surfa, åk vattenskidor eller prova dykning. Eller åk skidor på sommaren, 8 glaciärer väntar på dig.

Vårt Österrike.

Landskapen Tyrolen och Salzburgerland är lätta att nå norrifrån med bil. Här har vi funnit många fina dalar och alpbyar. Vi erbjuder också boende i och kring städerna Innsbruck, Salzburg, Wien och Graz. Alla väl värda ett besök. Eller ett kortare stopp någon natt längs din resväg genom landet.

Tänk på Kontokort accepteras i många restauranger och uthyrningsställen (t ex skidor och liftkort), medan mindre restauranger, caféer och barer inte accepterar utländska kontokort. Vissa mataffärer (t ex SPAR) tar emot kreditkort, Bankomater finns det gott om i Österrike.

Läs mer

Dölj

Visa karta