Sök och boka resa

search
Albufeira
» Våra resmål » Portugal » Algarve » Albufeira

Albufeira i Portugal

Härlig semester med vackra och ljuvliga stränder

Albufeira i Portugal

Albufeira är en uppskattad badort på Algarvekusten och har de sista åren byggts ut med modernt boende längs med de många stränderna och badvikarna. Inne i centrum finns den gamla stadskärnan med sina smala gränder och som numera har ett livligt kvällsliv med stort utbud av restauranger, uteserveringar och barer. En semester i Albufeira erbjuder fina badmöjligheter och en bra möjligt att äta gott för en rimlig penning.

Här ligger stranden gyllengul, avbruten här och där av vackra klippor. Fiskarna drar på gammaldags vis upp sina färggranna båtar på stranden mitt i stan och leverarar den nyfångade fisken direkt till restaurangerna. Vad är en resa utan god mat och dryck? Prova gärna på det portugisiska köket, det har ett rikt utbud av fisk och skaldjur men även den som gillar kött kan få sig en rejäl "steak" eller landets specialiet "frango" som betyder kyckling.

Bara några mil ifrån Portugals soliga sydkust finns genuina bergstrakter. Högsta toppen (Fóia), snuddar nästan på tusen meter och ger dig milsvida vyer. Hyr en bil och gör en resa i landskapets fridfulla och vänliga inre. Besök den pittoreska byn Monchique för en enkel men välsmakande lunch. Eller varför inte resa till någon av marknaderna i Quarteira (onsdagar), Loulé och Lagos (lördagar) eller Tavira (måndagar). Försök att hinna med ett besök på Aqualand, Portugals största vattenland, beläget i Alcantarilha och för den som gillar att spela golf finns här flera fina banor att utmana. Den lilla fiskebyn Sagres är en annan höjdare som är värd att besöka under en semester.. Belägen på den sydvästra udden av Portugal ståtar den på de vindsvepta klipporna och blickar ut över havet. Härifrån är det inte långt till Cabo de São Vicente. Längre än så i sydvästlig riktning kommer man inte i Europa.

Vårt utbud av boende i Albufeira är mycket varierat, här finns trevliga semesterlägenheter, fina hotell och det går även att hyra hus i området. Vårt breda urval gör det lättare för dig att hitta ditt perfekta boende för semestern.