1 / 7

Resor till Portugal

Portugal är lagom stort så att besökare dels hinner njuta av sol och bad och dels hinner resa i ett spännande land som inte ändrat sina landsgränser på nästan 800 år.

Om Portugal

Långa sandstränder, ett behagligt klimat och kontrasterna mellan stad och landsbygd har gjort Portugal till ett attraktivt land att resa till.

Tänk att kunna stanna några nätter i Lissabon, en av Europas billigaste huvudstäder och sedan några nätter vid havet strax utanför, i semesterorterna Cascais eller Estoril? Eller varför inte skön och avkopplande semester med lata soldagar på Algarvekustens härliga året-om-sandstränder? Därifrån tar det bara några timmar till Lissabon på den nya motorvägen(ca 27 mil).

Vi erbjuder ett brett urval av boende till bra pris när det gäller semesterlägenheter, hotell och hyra hus i Portugal.

För att vara ett så litet land som Portugal är, erbjuder de en otrolig variationsrikedom. Detta gäller även mat och dryck.

Det mesta och det bästa på tallriken kommer direkt från havet. Grillade sardiner är urtypiskt men tonfisk,sjötunga och torsk serveras gärna.

Portionerna är stora, väl tillagade och priserna lägre än i många andra turistländer. Inhemska viner är mycket bra och passar väl ihop med maten.

Med Sembo till Portugal kan du själv bestämma vilken dag du vill ankomma och åka hem med flyg. Antal nätter på de resmål du väljer är också helt upp till dig – några få undantag finns. Att resa en weekend till Lissabon går utmärkt och du kan också kombinera din resa med en veckas semester.

Perfekt för att få ut så mycket som möjligt av dina semesterdagar.

Karta över Portugal

Bygg din resa med Amelia, vår AI-reseplanerare