Sök och boka resa

search
Cascais
» Våra resmål » Portugal » Lissabon-området » Cascais

Cascais i Portugal

Hotell, lägenheter och tips

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Cascais i Portugal

Cascais och Estoril är två trevliga badorter belägna intill varandra, ca 3 mil från huvudstaden Lissabon. Hyr du inte bil så går det utmärkt att ta tåget. Resan tar ca 30 min och det går minst två tåg per timme.

I Cascais lät kungen Dom Luís I bygga om sin fästning till sommar residens. Övriga adeln följde hans exempel, de ville ju vara nära sin kung, och så startades turismen på den här kusten. Än idag räknas båda orterna till de mera fashionabla semesterorterna med ett brett utbud av shopping, restauranger, barer och kvällsliv. De utmärkta sandstränderna är vända mot söder och därmed skyddade från de starka havsvindarna. På andra sidan Cascais finns ett par dramatiskt vackra sandstränder som är vända ut mot havet i väst. Praia do Guincho är den mest besökta, både av surfarna och solbadarna. Cascais är den mer livliga orten med ett rikligt utbud av fina butiker och bra restauranger. Estoril är känt för sitt kasino som är störst i Europa när det gäller spelmaskiner.

Passa på och slå två flugor i en smäll. Kombinera sköna, lata dagar på den soldränkta kusten med några dagars besök i huvudstaden Lissabon.