Sök och boka resa

search
Lissabon
» Våra resmål » Portugal » Lissabon-området » Lissabon

Lissabon i Portugal

En veckas semester eller bara en weekend i Lissabon?

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Lissabon i Portugal

Gör två resor i en! Kombinera Lissabon med en veckas semester på stranden i Algarve.

**Ett enkelt sätt att ha en bra semester"

En liten huvudstad med ett stort hjärta. Hotellen i Lissabon ligger där du vill bo. Flygen avgår när du vill resa. Sembo ger dig semester i Lissabon med total flexibilitet eller färdiga paket för en intensiv vecka eller weekend . Lissabon är bekvämt. Du promenerar utan större ansträngning mellan de gamla stadsdelarna och får en god bild av staden efter en dag. Efter två dagar har du hunnit med några sevärdheter och ett par riktigt bra restauranger. Efter tre vet du var den bästa shoppingen finns. Fjärde dagen åker du till Estoril och badar. Under en veckas semester i Lissabon hinner du med att uppleva storstaden och kombinera den med besök i någon av de närliggande orter som till exempel den vackra universitetsstaden Sintra. Du kan ockå kombinera storstadslivet med en veckas semester på stranden på Algarvekusten. Resa mellan Lissabon och Algarve är smidigt,(27 mil) antingen tar du buss, flyg eller hyrbil.

I sjöfararnas tecken,

Sjöfarten är precis vad som präglat Lissabon genom århundradena. En promenad längs Tejofloden är en imponerande resa i sjöfartshistorien. Upptäckarmonumentet och Belemtornet ligger båda granne med Jeronimoklostret där Vasco da Gama ligger begravd. Castelo de São Jorge reser sig majestätiskt på Alfamas topp. En promenad dit genom de äldsta stadsdelarna ger besökaren en välförtjänt belöning i form av en hänförande utsikt över staden. Bekvämare är dock spårvagn nr 28 upp till fästningen.

Shoppa smått eller stort

Amoreiras moderna shoppingcenter är ett enkelt sätt att tillgodogöra sig många butiker med liten ansträngning. Områdena kring Barrio Alto och Baixa bjuder på små gränder och en spännande variation av varor. Ingen kan resa hem från Lissabon utan en flaska portvin i bagaget. I vinbutiken Garraferia Nacional på Rua de Santa Justa har ett imponerande utbud. Handmålade kakelplattor, som pryder många hus och lokaler i Lissabon, är populärt att ta med sig hem. Loja dos Descubrimentos i Alfama har mängder av handmålade och tryckta ”azulejos” som kakelkonsten heter.

Skaldjur och Vinho Verde

Egentligen står området Barrio Alto för så många gastronomiska bekantskaper att du inte behöver spilla tid och leta på andra håll. Cervejaria Trinidade är ett gammalt bryggeri med mycket atmosfär. Väljer du inte Trinidade finns här många andra ställen att välja mellan och dessutom ett intensivt nattliv, framför allt under helgerna. Å andra sidan finns det intressanta barer och restauranger i det trendiga området Docas restaurerade lagerbyggnader vid hamnen. Doca 6 ett bra alternativ att njuta havets gåvor.

Rua Portas de Santo Antão vid Rossio är en populär gågata där restaurangerna ligger tätt. Ofta erbjuds en prisvärd dagens rätt ”Prato do Dia”.

Portugals gröna vin, Vinho Verde, som är lätt pärlande görs på omogna gröna druvor passar utmärkt till fisk och skaldjur!

Nöjen och evenemang

Passa på och upplev Fado, Portugals egen folkmusik. Clube de Fado i Alfama är ett bra fadohus på Rua S João da Praca 92/94.

Benfica och Sporting är Lissabons två fotbollslag i högsta divisionen. Staden huserade EM 2004, finalen spelades på Benficas stadion Luz som även står för värdskapet för Champions League-finalen i maj 2014.

Ocenariet byggdes till världsutställningen Expo 98. Över 25.000 vattenlevande djur finns i den imponerande anläggningen. Försök att hitta Nemo...

Boende i Lissabon Vårt utbud av boende i Lissabon är mycket varierat. Här finns trevliga semesterlägenheter, fina hotell och det går även att hyra hus i området. De flesta ligger mycket centralt och för de hotell som ligger i utkaten finns det bra kommunikationer in till centrum. Vårt breda urval gör det lättare för dig att hitta ditt perfekta boende för din semester.