Sök och boka resa

search
Åre
» Våra resmål » Sverige » Sommar - och skidsemester i fjällen » Åre

Åre i Sverige

**Åre** -orten för både vinter och sommarupplevelser!

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Åre i Sverige

Vinter

Backarna i Åres tre resmål går från nybörjarvänliga till tokbranta. Om du inte nöjer dig med de preparerade backarna finns det ett helt fjäll för dig att utforska.

När man snackar om Åre brukar pisterna och skidåkningen vara i centrum. Men ärligt talat, även om några av Sveriges bästa skidbackar finns i Åre, gör kombinationen av de pittoreska byarna samt läget vid fjället att Åre har en atmosfär som ingen skandinavisk skidort kan konkurrera med.

Duved

När du åker på en fjällresa till Duved kommer du till en skidort som erbjuder ett lugnt tempo. Skidåkningen är så bra att skidlärare och proffs åker här på sin fritid. I Duved och Tegefjäll är snön lätt och pudrig. Nedfarterna är många och det blir aldrig trångt.

Åre By

Vill du till ett ställe med puls, skidåkning i världsklass och ett uteliv som inte många svenska städer kan konkurrera med? Då ska du till Åre by. Med sina många backar, varierande terräng och moderna liftsystem erbjuder Åre Skandinaviens bästa skidåkning...

Åre Björnen

Åre Björnen är stället för alla coola barnfamiljer! Här finns allt man behöver för en lyckad fjällsemester oavsett om du är barn eller vuxen. Både backar, liftar och restauranger ligger på bekvämt avstånd från dörren. Det är bara att knäppa på sig skidorna utanför dörren.

Sommar

Åre är i högsta grad en levande by året om. Här väntar äventyr runt varje hörn, allt från fartfyllda aktiviteter som downhillcykling och zipline till stillsamma vandringar i den vackra naturen och uppfriskande dopp i fjällbäckarna. Rafting i en virvlande fors är en populär utmaning för dig som gillar de acoinfyllda aktiviteterna. En del av liftarna har öppet hela sommaren så du kan åka upp på fjället och njuta av utsikt, stillhet och fjälluft. Du kan även njuta av kajakpaddling på Åresjön, fiske eller en tur på hästryggen.

Utbudet av restauranger och butiker är stort. Här finns massor av friluftsbutiker med det allra senaste för cyklister och vandrare. Men här finns även butiker med kläder till kvällen, inredning, leksaker eller souvenirer. Restaurangutbudet har något för alla smaklökar och plånböcker vare sig du föredrar japanskt, amerikanskt, italienskt eller jämtländska delikatesser. De långa ljusa sommarkvällarna kan du avsluta med dryck och skön musik på någon av barerna.