Sök och boka resa

search
Idre Fjäll
» Våra resmål » Sverige » Sommar - och skidsemester i fjällen » Idre Fjäll

Idre Fjäll i Sverige

Upplev underbara Idre Fjäll både under sommar och vinter!

Idre Fjäll i Sverige

Med nedfarter på alla sidor av fjället är Idre Fjäll ett perfekt och varierat skidsportställe för hela familjen. Det är alltid lä på någon av de många pisterna som Idre Fjäll har, för hela fjället har tagits i bruk i den alpina glädjens tecken.

Alpint

Med Idre Fjälls 41 nedfarter och 30 liftar finns det helt säkert någon som passar just ditt temperament. Från nybörjar- och barnbackar på fjällets väst- och sydsida, till de kolsvarta på östsidan och de med varierande svårighetsgrad på nordsidan där man har anlagt en ny 6-stols lift. I skidcentret kan ni köpa skipass (liftkort), och hyra skidor det är också här ni hittar skidskolan. Man kan åka skidor ända fram till allt boende i Idre Fjäll. Våghalsarna på Idre Fjäll samlas på de svarta pisterna på öst- och nordsidan. Chocken, Tävlingsbacken och Carvingbacken är de mest beryktade. Kom ihåg att alltid visa hänsyn till barn och nybörjare.

Snowpark

Längst ner på fjället finns en snowpark med fyra olika linjer från grön till svart. Där kan alla jibbers få sitt parksug tillfredsställt.

Längdåkning

Idre Fjäll är inte enbart ett underbart alpinområde – det är även ett av Sveriges bästa områden för längdskidåkning. 65 km preparerade spår med stora variationer både i svårighetsgrad och omgivningsmässigt. Runt själva Idre Fjäll går ett 12,5 km långt el-upplyst längdskidspår.

Aktiviteter utan skidor

Idre Fjäll har allt – även för den som inte har skidor på fötterna. Den stora sporthallen är fylld av olika inomhusaktiviteter som t.ex. tennis, badminton, bad, gym och bowling. Det finns presentbutik, supermarket och sportbutik samt många olika och varierade bra matställen. Det är lätt att ta sig runt med fjälltåget ”slippa gå – hoppa på”.

Övernattning

Allt boende på Idre Fjäll är Ski in/ski out vilket betyder att du alltid kan åka skidor från den stuga ni hyrt, förutsatt att det har kommit snö. Med Fjälltåget kan du gratis ta dig mellan centrumanläggningen och boendet.

Snögaranti mellan vecka 52 och 15: •10 pister öppna (varav 2 i barnområdet) •2,5 km längdspår

Sommar

Umgås hela familjen och upplev riktig fjällmiljö. Fiska, vandra, gå tipspromenad, upplev den äkta samekulturen eller grilla vid fäboden. Stig på fjälltåget och få en guidad tur på anläggningen och dess historia. Följ med på magisk tur genom den samiska kulturen. I Idre finns Sveriges sydligaste sameby och samer har funnits i trakten i tusentals år.

Äventyr som forsränning, mountainbike, höghöjdsbanor, paddla kanot, paintboll och skytte är en del av det som finns att göra. Fjällridning är mycket populärt och det finns ridäventyr för både stora och små. Varför inte sätta dig i kanoten och åka på bäversafari eller i ett hundspann och susa igenom den vackra naturen.

En dag i veckan under vecka 26-38 kan du hänga med till Fjällvallens fäbod under fäboddagen. Du får se hur man bakar stomp och kärnar smör precis som förr i tiden. Försäljning av hantverk, kaffe, stomp, våfflor samt andra godsaker som dagens Fäbodspecial.