Våra resmål » Thailand
Thailand

Thailand

Semester i Thailand med sol, bad, shopping och sand mellan tårna

Sök och boka resa

search

Thailand

Kristallklart vatten, paradisstränder med vajande palmer, värme och gästvänliga människor som alltid verkar le. Det är lätt att förstå att varför det är så omtyckt att resa till Thailand. Låt inte smaklökarna ta semester - det välkända thailändska köket bjuder på exotiska smaker som lime, citrongräs, kokosmjölk, chili, ingefära, koriander och ananas. Klimatet i Thailand är härligt varmt men under året finns också regnperioder. Läs mer på respektive ortstext när vädret är som bäst för att ta ett flyg till detta omtyckta land.

Res till pärlvita stränder och turkosa hav

I Thailand hittar du några av världens bästa sandstränder. Med palmer vid vattenbrynet och azurblått hav. Är det inte så du föreställer dig semester i paradiset?

Vare sig du längtar efter lata dagar i hängmattan eller vill ge dig ut på dykning- eller snorkelturer så erbjuder en resa till Thailand just detta. Vi har boende över hela landet från enklare till riktigt lyxiga hotell.

På många orter i Thailand kan du ta dykcertifikat till förmånliga priser och var lär du dig det bättre, än i detta ljumma och turkosa hav? För det mesta är det långgrunt, barnvänligt och badbart året om. Men du – glöm inte solkrämen!

Leendenas Land

Thailand betyder ”de frias land” och är det enda landet i Sydostasien som aldrig varit koloniserat. Vi i Norden brukar kalla det för Leendenas land – var du än går möts du av leenden och åter leenden. Det är omöjligt att inte bli glad själv.

Thailändarna är gästfriheten själva och som turist kommer du snabbt att känna dig bekväm och väl omhändertagen. Det finns få saker som är viktigare än att få dig att känna dig välkommen, ja – det skulle väl vara den populäre thailändske kungen i så fall.

Se dig om på egen hand

Det finns otroligt mycket att se och uppleva i Thailand och variationen är stor mellan de olika landsdelarna och öarna. Det som de flesta förknippar med Thailand är de otaliga tempel som finns att besöka. Det är både spännande och lärorikt att följa med på en guidad tur och lära om den thailändska kulturen.

Ute på öarna finns det massor av utflykter att göra, t ex en båttur med snorkling och upplev det färgglada livet under havsytan. Vi kan garantera en upplevelse utöver det vanliga.

Håller du dig hellre på land, finns en hel djungel att upptäcka, eller snarare flera.

Smakupplevelser och shopping

Thailand bjuder på både internationellt och lokalt kök och valmöjligheterna är många. Fisk och skaldjur är mycket prisvärt och de starka kryddorna i det thailändska köket berikar upplevelsen.

Vad gäller shopping, så kommer de flesta av oss hem från semestern med en extra väska fylld. Oftast med billiga kläder från lokala marknader men man får heller inte glömma de många varuhusen, där shoppingen är prisvärd.

Även elektronik kan vara väl värt mödan att ta med sig hem. Har du tid kan du även låta sy upp kläder hos de trevliga lokala skräddarna.

Med barnen i Thailand

Att resa med barnen i Thailand är inte svårt. Har ni väl klarat av den långa flygresan väntar himmelriket. Stränderna är långa och barnvänliga, även om du på vissa orter ska se upp för undervattensströmmar vissa tider på året.

Oavsett vilket resmål du väljer finns det något för alla åldrar. Säg de barn som inte vill titta på färgglada fiskar och plaska runt i ljummet turkost vatten!

Rummen på hotell i Thailand tar oftast 4 personer. Bor ni fler än 2 personer i ett rum finns oftast möjlighet att beställa en extrasäng. 4:e person (upp till en viss ålder) delar säng med föräldrar.

Läs mer

Dölj

Visa karta