Sök och boka resa

search
Khao Lak
» Våra resmål » Thailand » Södra Thailand » Khao Lak

Khao Lak i Thailand

Långa stränder samt lugn och ro.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Khao Lak i Thailand

I Khao Lak trivs barnfamiljen som söker långa stränder och lugn och ro. Här kan du vandra längs långa stränder, njuta av stillheten eller ta med på någon trevlig utflykt.

På ön Ko Kho Khao, ca 3 mil norr om Khao Lak kommer du ännu längre bort från massturismen. Hit skall du åka om du vill komma nära naturen och verkligen koppla av.

Underbar natur, sol och bad

Fridfullt och vackert är ord som beskriver stämningen i Khao Lak. Det är naturen, baden och dykning/snorkling som lockar. De flesta som reser hit gör det för de långa fina stränderna. De sträcker sig flera mil och består av finkornig sand som emellanåt avbryts av stora enstaka stenblock. Här har du ett utmärkt tillfälle att lära dig dyka. Vattnet är klart och behagligt varmt vilket gör att du kan plaska omkring länge. En nybörjarkurs tar ca 4 hela dagar.

Ön Ko Kho Khao har nästan 2 mil lång härlig sandstrand. Här råder ingen trängsel och det är lätt att hitta sin plats i solen.

Bykänsla med mycket hjärta

Drygt åtta mil norr om Phuket ligger Khao Lak med till synes oändliga stränder. Byn är ganska liten, med några hundratal fast boende, och löper längs en lång huvudgata. Här råder en härlig bykänsla och det mesta utspelar sig i ett lugnt tempo. I byn finns ett hyggligt utbud av restauranger, barer, shopping och nöjen.

På Ko Kho Khao finns ett handfull små byar med ett begränsat utbud av restauranger och shopping. Blir du shoppingsugen får du ta dig till fastlandet. Närmaste lilla stad, Takuapa, ligger ca 15 km från ön. Genuint och mycket lokalt.

Snorkling, dykning och djungeltur

Du kan göra spännande turer i djungeln och till havs. Härifrån har du bl a möjlighet att åka på utflykt till Surin- och Similan-öarna som räknas till de förnämligaste dykställena i världen (dykcertifikat krävs för att få dyka). Likaså kan du åka på båtutflykt till James Bond-ön eller paddla kanot genom djungeln. Khao Sok, en av landets bästa nationalparker, ligger bara någon timmes bilfärd bort. Till livliga Phuket har du drygt en och en halv timme med bil, något längre med buss. Reguljär bussförbindelse finns.

Trevligt utbud i lugnt tempo

Khao Lak ”stora” centrum består av en ca 400 m lång sträcka längs huvudvägen som passerar byn. På båda sidor kantas vägen av restauranger, affärer, skräddare och allt annat man kan tänkas behöva på sin semester. Men låt dig inte luras – här går det lugnt till. Kontrasten mot det överexploaterade utbudet på Phuket är stor.

I anslutning till de olika stränderna var flera av våra hotell finns, hittar du oftast små centrum med restauranger och några affärer.

SEMBO GILLAR

-Ett av jordens sista paradis för dykare och snorklare. Kritvita stränder, kristallklart vatten och dramatiska undervattenslandskap. Anses allmänt som ett av världens 10 bästa dykarvatten.

Utflykten till Similan öarna

-En av sydostasien största och artrikaste regnskogsområden ligger mindre än en timmas resa nordost om Khao Lak. Här lever några av de få vilda elefanter som finns kvar i djungeln i Thailand. Vilda tigrar, leoparder och andra kattdjur har här också sina hem liksom många av de stora fantastiska näshornsfåglarna.

Khao Sok National Park

-God thai mat och några myggstick får du på den lokala restaurangen med hög mysfaktor.

Strandrestaurangen Chong Fah på Bang Niang Beach

-Du kan fortfarande uppleva lugnet, ölivet och närheten till thai vardag på lilla ö. Vill du inte bo här kan du hyra moped i Khao Lak och köra upp hit på dagsutflykt (ca 3 mil). Färjorna går tätt och även longtailbåtar finns tillgängliga för den korta överfarten till ön.

Ön Kho Kao

-Khao Laks egen nationalpark ligger vid vägen mot havssidan, innan man kör ner mot de första hotellen och byn. Ta dig runt på egen hand, längs markerade vandringsstigar eller i organiserad form med guide.

Alternativ till stranden Khao Lak National Park

RESMÅLSFAKTA:

KOMMUNIKATION: Tuk-tuk, soffbussar och taxi till billig peng. Mopedhyra ca THB 150/dag.

BAD: Långgrunda stränder med finkornig sand. Under sommarhalvåret förekommer undervattenströmmar och vågor, badförbud förekommer. Stor skillnad mellan ebb och flod.

REGNAR MINST: december-april