Sök och boka resa

search
Prag
» Våra resmål » Tjeckien » Storstad » Prag

Prag i Tjeckien

Prag hotell, lägenheter och tips om Prag.

Prag i Tjeckien

Ta ett flyg till Prag över en weekend och bo på något av våra hotell, och utforska den vackra staden. Vi erbjuder ett stort utbud av hotell i centrala Prag. Denna fantastiska medeltida stadskärna har en rik historia, ett otroligt utbud av kultur, samt ett hektiskt nöjesliv. Shoppa i trendiga modeaffärer, undangömda antikvariat och moderna shoppingcentra. Vraka bland barer och restauranger - det mesta inom promenadavstånd - och till oförskämt låga priser.

Bra hotell och lägenheter i Prag
När du reser till Prag så rekommenderar vi hotell eller lägenheter centralt. Är du i Prag några dagar, så det är skönt att ha hotellet eller lägenheten nära centrum, sevärdheter och aktiviteter som du planerar besöka. Vi har arbetat med hotell och lägenhetsbokning i mer än 30 år och ägs av Stena Line. Så du kan tryggt boka din resa till Prag med oss.

Gamla stan i morgonljus
En promenad över Karlsbron i morgonljuset är en sann upplevelse. Klart sevärt är Gamla stans torg i Prag med Tynkyrkan där Tycho Brahe ligger begravd. I klocktornet på andra sidan torget finns också det berömda astronomiska uret från 1400-talet. Pragborgen bör också beskådas och beundras - glöm inte att titta in i katedralen Svatý Vít. Är du uppe tidigt - ta en stilla promenad genom de judiska kvarteren och känn historiens vingslag. Avrundas med behållning på något café kring torget.

"Vi ses vid hästsvansen"
Att strosa uppför Václavplatsen i Prag är också ett måste. Platsen har stort symbolvärde för protester mot främmande ockupation och firande av idrottstriumfer. Längst upp på Vaclavplatsen står Myslbeks berömda verk, häststatyn från 1912. Häststatyns svans är utan tvekan den mest populära mötespunkten för Pragborna. Ett stenkast bort återfinns den pampiga statsoperan. Ta linbanan upp till Petrínparken. Där finns en kopia av Eiffeltornet, fast tre gånger mindre. 299 trappsteg till en strålande utsikt. Vill du beundra staden riktigt från ovan rekommenderar vi tv-tornet som är 216 m högt.

Max Mara eller Kotva?
Prag håller på att bli en shoppingens lustgård. Paradgatan Parízská med moderätta märkesbutiker, Na Príkope med lite mera alldagliga märkesbutiker och de stora varuhusen som t ex Tesco och Kotva. Det sistnämnda är tjeckiskt och har ett varierat och ofta prisvärt utbud. Handmålad inhemsk keramik, klassisk och modern kristalldesign från Bohemia – kan också beskådas och beundras i svindyra Moser. CD skivor med klassisk musik till lågpris på bl a Bontonland. Tjeckiska lädervaror av god kvalitet, leksaker i trä och "loutky" (marionettfigurer) till barnen. Smycken som granat, bärnsten och vltavín - grön sten från Vltavafloden. Och så naturligtvis en flaska Becherovka, den tjeckiska nationaldrycken (som oftast hamnar längst bak i barskåpet). Kul, prisvärt och centralt belägen är marknaden med brokigt utbud vid Havelský trh.

Det är tätt mellan krogarna i Prag
Tjeckisk husmanskost i stora portioner kan få vilken matälskare som helst lyrisk. Men Prag bjuder på så mycket mer. Populära Kogo på Na Príkope i gamla stan har italiensk mat som kan mäta sig med den bästa i Italien. Amerikanska Fridays, på samma gata samt en mängd etniska restauranger gör att du slipper gå hungrig. Vill du äta riktigt billigt och lokalt - prova Koruna nära Havelský trh. Självservering, ofta kö, meny på väggen (och bara på tjeckiska) men med bra mat och rejäla portioner. Turistfällor som U Fleku och Novomestský pivovar är ändå en kul upplevelse.

Rökiga jazzhak och klassisk musik
Det blir mycket jazz i Prag. "U Malého Glena", på lillsidan, matchas nya talanger fram. "U Tigru" samlas intellektuella och på "Café Slavie" återfinns numera nästan bara turister. På coola "Solidní Nejistota", bar/diskotek samlas de unga och vackra. Ett större utbud av klassisk musik än i Prag får man leta efter. Filharmonikerna håller till i Rudolfinum och har stjärnstatus. Konserter hålls i tolv konserthus, i kyrkor och sommartid även utomhus i avskilda parker och trädgårdar.

Barnsemester till Prag
Prags zoologiska trädgård (U Trojského zámku), återställd efter översvämningen 2002, är en härlig upplevelse för alla åldersgrupper. Här är det lätt att fastna en hel dag. Europas näst största utställning av gamla leksaker finns i Pragborgen - Jirská ulice 6. Petrínparken, en grön bilfri oas - kan vara skönt för små lungor och ben. Vaktombytet på Pragborgen sker varje hel timme. Bäst kl 12.00 då även fanfarer spelar. Prag kan bli varmt under sommarmånaderna. Då kan det vara skönt med ett dopp i utomhuspoolen på Podolí (kan vara mycket folk). Eller vaför inte i det stora nya badet (öppnades 2008) Aquapalace Praha, centraleuropas största vattenlandskap, beläget drygt 1 mil utanför centrum. Gillar du choklad - missa inte choklad muséet på Celetna gatan. Följ den spännande historien, se hur den tillverkades och så klart, provsmaka.

SEMBO GILLAR
"Dum u Cerné Matky Bozí"
Café med kubism i interiör och kaffekoppar (café på tredje våningen) samt en shop på bottenvåningen.

Celetná "Bretschneider"
En av de många och charmiga, antika bokhandlarna i gamla stan, öppet mån-sön 10-19.
Tyn 2
"Alfons Mucha museét"
Litet och mysigt museum/galleri - som hyllning till den kanske mest berömde konstnären bland grundarna av Art Nouveau.

Panská 7
"U Provaznice"
Härlig liten hospoda, enklare restaurang, i centrum dit även Pragborna gärna går.
Provaznická 3
Passa på att
Se Prag från floden Vltava. Kanske bästa sättet för trötta fötter att bekanta sig med staden. Härlig 2,5 timmars tur med båt och lunch ombord. Den korta stadsrundturen (ca 2 tim) med buss och till fots ger dig en bra och kompakt översikt över några av sevärdheterna i den ”Gyllene staden”.

* Prag perfekt för en storstadsresa*
Prag är perfekt för en weekendresa med alla sina sevärdheter, goda mat och upplevelser. Du flyger billigt till Prag från Sverige och det är enkelt att ta sig runt i Prag.

Delbetala ditt flyg och hotell i Prag
Tänk på att du kan delbetala eller avbetala ditt flyg eller ditt hotell i Prag med Captum. Du kan dela upp i avbetalningar på din resa i upp till 12 månader.