Sök och boka resa

search
Usedom
» Våra resmål » Tyskland » Mecklenburg-Vorpommern » Usedom

Usedom i Tyskland

Skön ö i öst - åk via Trelleborg-Sassnitz.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Usedom i Tyskland

Usedom är med sina 445 km² den näst största ön i Tyskland. Den ligger i nordöstra hörnet tillsammans med sin polska systerö Wollin. Ön har flest soltimmar i Tyskland.

Precis som pärlor på en kedja radas de upp längs öns strand: Usedoms badorter, den ene vackrare än den andra. I bakgrunden ligger skuggiga skogar, som är märkta av den hårda kamp träden för med vinterns vindar - snabbt förstår man, vad som gör denna ö till ett semesterparadis. Redan i slutet av 1800-talet var högadeln begeistrad av den friska sommaren på den smala ön i Östersjön. Framförallt de som bodde i huvudstaden Berlin sökte sig gärna till Usedom. Inom kort tid förvandlades många lugna fiskebyar till exklusive nöjesmetropoler av europeiskt format och ön blev till Berlins "badkar". I Ahlbeck, Heringsdorf och Bansin tillbringade till och med Wilhelm II en hel del tid, därför kallas dessa orter fortfarande "kejsarbadorter".

I alla dessa orter polerar man åter upp den image som byggts upp under den tid badorterna uppstod - med nostalgisk och kultiverad charm. Bakom de omsorgsfullt restaurerade fasaderna befinner sig komfortabla hotell och trivsamma pensionat. Naturligtvis har också moderna kuranstalter tillkommit, som Ostseetherme Usedom (Östersjötermalbadet) i Heringsdorf - ett badlandskap med en mängd terapeutiska inrättningar. För aktiv avkoppling står den långa cykelväg, som går parallellt med stranden och det gröna inlandet med de många blåa sjöarna.

På havsbottnen framför ön sägs Vineta ligga. Det var i alla fall vad man trott hittills. Vetenskapsmän däremot förmodar att den en gång i tiden rikaste staden på vår sida av världen ligger någonstans i vattnet framför Barth. En sak är alla överens om: handeln gjorde Vinetas invånare rika, därefter slösaktiga och till slut trolösa. I dag dyker staden upp varje sommar - i ett färgglatt spektakel på scenen i Zinnowitz. Talrika kurkonserter ingår i Usedoms musikfestival och står för stil- och stämningsfull underhållning i öns badorter under september månad.