Resor till Borås

Staden som balanserar mellan småstad och storstad!

Om Borås, Götaland

Borås är Sveriges 13:e största stad och är stort nog att rymma ett brett utbud av nöjen, kultur och service men liten nog att ha allt inom bekvämt avstånd. Borås är idag en textilstad och många kända märken som Oscar Jacobson, Eton, Gina Tricot och Hemtex har sitt ursprung i Borås.

Staden är väldigt grön med sina parker och grönområden och det är alltid nära till naturen. I närheten finns bra utgångspunkter för utfärder till skogar, sjöar, fiske och friluftsområden. Ett måste är att besöka Borås Djurpark, en grön oas mitt i Borås. Här roar sig hela familjen på 40 natursköna hektar av vildmark och djuranläggningar, promenadvägar och grillplatser, lekplatser och caféer. Här träffar ni 500 djur av 80 olika arter.

Ni kan även bada året om på Stadsparksbadet, ett äventyrsbad i tropisk miljö. Här finns det mycket roligt för både stora och små barn liksom bassäng för motionssim, bubbelpooler, solarier och bastu.

Vill du prova på en spännande upplevelse ska du besöka äventyrsbanan, Upzone, där du kan uppleva naturen genom olika utmaningar upp till 11 meter upp i luften.

Karta över Borås

Populära boenden

Bygg din resa med Amelia, vår AI-reseplanerare