1 / 4

Resor till Bulgarien

Vill du uppleva lite av allt möjligt är Bulgarien ett perfekt resmål för dig. Här finns kulinariska upplevelser, vacker natur, fina sandstränder för sol och bad, skidåkning, kulturella platser och en mängd olika aktiviteter. Bulgarien ligger i södra Europa med ca 7 miljoner invånare och huvudstaden är Sofia. Det är väldigt billigt i Bulgarien så passa på att gå på spa, shoppa och ät god mat. Bulgarien är ett perfekt resmål för alla åldrar och passar lika väl kompisgänget, paret och barnfamiljen.

Om Bulgarien

Storstad, skidåkning, sol och bad

I Bulgarien finns verkligen något för alla och oavsett vad du vill göra på din semester i Bulgarien. I staden Bansko i sydvästra Bulgarien kan du åka på skidsemester till Bansko Ski Resort. Detta skidområde erbjuder en mängd skidbackar med 75 pistkilometer både för nybörjaren och den vana skidåkaren. Här finns både offpiståkning, funparks och en mängd olika aktiviteter. Många [hotell i Bansko] (http://www.sembo.se/d/Hotels/Search.aspx?q=Bansko%2c+St%C3%A4der%2c+Bulgarien&useDefaultDates=True&numberOfNights=1&lpc=True&pax=rpp&showInline=True&af=True) erbjuder bland annat pool, bastu och spa som passar bra efter en lång dag med skidåkning. Det går även att åka till Bansko på sommaren då här erbjuds vackra naturupplevelser som vandring, mountainbike, golf och mycket mer. Är du mer sugen på sol och bad kan du åka till östkusten till exempelvis Bourgas där den populära och kända stranden Sunny Beach ligger. Här råder full fart med ett fantastiskt nöjesliv för den partysugna med bland annat nöjesfält, vattenpark, barer, restauranger och nattklubbar. Sunny Beach passar även barnfamiljer då här finns barnvänliga hotell, aktiviteter och barnpooler. För att inte glömma huvudstaden Sofia som är perfekt för en storstadssemester med bra shoppingutbud, god mat, sevärdheter och aktiviteter. Sofia är en vacker stad och ett besök på bland annat Alexander Nevskij katedralen, shoppinggallerian Paradise Center och en promenad genom Vitosha Boulevard är att rekommendera.

Oavsett om du gillar storstadssemester, skidsemester eller solsemester så är Bulgarien ett perfekt resmål. Vi hjälper dig gärna med att ordna en resa till Bulgarien efter dina önskemål och ett boende som passar just dig.

Flyg till Bulgarien: Ca 3 timmar. Valuta: BGN (Bulgariska Lev). Språk: Bulgariska. Tidsskillnad: 1 timme. Visum: Visum krävs inte för att resa till Bulgarien.

Karta över Bulgarien

Flyg och hotell till Bulgarien

Populära boenden i Bulgarien
Hotell med 3 stjärnor
Upptäck de mest populära och prisvärda hotellen här!
Hotell med 4-5 stjärnor
Upptäck de mest populära och lyxiga hotellen här!
Camping, hus och lägenheter
Upptäck våra mest populära och prisvärda boenden här!

Populära boenden

Bygg din resa med Amelia, vår AI-reseplanerare