1 / 19

Resor till Göteborg

Sveriges andra största stad är lagom stor och har mycket att erbjuda året om. Här känner du storstadspulsen samtidigt som staden präglas av småstadscharmen. Göteborg liknas ofta vid San Fransisco då du i denna trevliga västkuststad liksom i den amerikanska finner gott om broar, kullar, vatten, spårvagnar och fiskerestauranger. Vi har ett stort urval av hotell över hela Göteborg. Vi erbjuder även olika paket över t.ex weekends där det ibland ingår en middag.

Om Göteborg, Götaland

Göteborg runt

För dig som kommer hit med bil föreslår vi att du parkerar denna och tar dig runt runt i Göteborg till fots eller med spärvagn. Har du bekväma skor med dig är det perfekt att ta sig runt till fots då nöjen, shopping, natur, hotell och sevärdheter ligger inom bekvämt gångavstånd. Om fötterna börjar skava är det bara att hoppa på första bästa spårvagn som snabbt tar dig runt. Göteborg erbjuder mycket bra shopping med en rolig blandning av moderna varuhus, gallerior och passager. De stora märkesbutikerna trängs med de små specialbutikerna. Förutom shopping är det ett måste att besöka någon av saluhallarna. Den största ligger vid Kungstorget där du hittar delikatesser från hela världen, njuter av atmosfären och varför inte ta en lunch i någon av restaurangerna.

Sevärdheterna är många och Göteborg bjuder på museer och konsthallar, kyrkor och slott och under en vandring genom stan stöter du på många statyer av alla de slag. Du finner även många intressanta byggnader både av gammal och av modern karaktär. En av de modernaste byggnaderna är Göteborgs Operan som är väl värd ett besök. Stadens alla parker är värda ett besök året om. Är du intresserad av träd och blommor kan du besöka Sveriges största Botaniska trädgård med ca 12 000 växtarter.

Kultur och nöje

Inom denna genre har Göteborg något utöver det vanliga. Göteborg är fullt av liv både dag och natt. Ät en härlig middag, smält maten på en mysig pub, lyssna till live musik på någon bar och avsluta på ett av stadens alla dansgolv. Alternativen till uteliv tar aldrig slut. På teaterföreställningarna berörs du av skickliga skådespelare. Året om kan du gå och lyssna på olika slags konserter i den fina byggnaden som är känd för sin akustik.

För barn och familjer

Göteborg har många aktiviteter för barn och familjer. Här finns stora grönområden med lekplatser och bra utrymmen till spontana sportsaktiviteter. Framförallt har Göteborg det ingen annan stad har - Liseberg! Med 35 åk- och upplevelseattraktioner, mat, dryck och underhållning på scen och teater erbjuder nöjesparken något för alla. Är du i Göteborg under december månad får du och din familj inte missa alla miljontals juleljus som pryder hela Liseberg på den årliga julmarknaden.

Karta över Göteborg

Hotellförslag
Hotell med 3 stjärnor
Upptäck de mest populära och prisvärda hotellen här!
Hotell med 4-5 stjärnor
Upptäck de mest populära och lyxiga hotellen här!
Camping, hus och lägenheter
Upptäck våra mest populära och prisvärda boenden här!

Populära boenden

Bygg din resa med Amelia, vår AI-reseplanerare