Resor till Örby

Om Örby, Götaland

Kinna ligger bara 30 kilometer från Borås samt 60 kilometer från Göteborg och tillhör Marks kommun. Kinna är en liten svensk småstad mitt i Tygriket. Kända textilmärken som t.ex. Pelle Vävare, Ahlmedals, Kasthall och Sandens hittar du här. Alla har de butiker eller farbriksförsäljning där du kan köpa olika slags unika textilier. Är du här för att shoppa går det utmärkt att kombinera det med antingen Ullared eller Borås. I Kinna finns också flera trevliga restauranger, caféet och en del pubar att besöka. Här bor du med naturen in på knutarna, i Viskans dalgång!

Mariebergsparken är Kinnas Hembygdsförenings hembygdspark. Ett fritidsområde med ca.15 hektars yta. I parken annordnas sedvanligt och traditionellt midsommarfirande, valborgsfirande samt årlig julmarknad.

Om du söker efter en aktiv semester, har du hamnat på rätt plats! Här har du möjlighet att på plats hyra cykel (på pensionatet Lydde Gård) och uppleva Hyssnaturen. En 38 kilometer lång cykelled, på småvägar i områdena Kinna, Rydal och Hyssna. Leden kan beskrivas som omväxlande med både asfalt- och grusvägar, oftast med lite trafik. Landskapet har öppna slätter samt djupa skogar och på vägen kan du bl.a. passera Hyssna gamla kyrka, bokskogen Stomsås och kvarnen i Hyssna.

I Marks kommun finns ytterligare två cykelleder: Viskans & Surtans dalgångar och Torestorpsturerna. På dessa leder är vägarna mindre trafikerade med mer öppnare och plattare landskap. Torestorpsturerna kan du dessutom välja mellan en en längre och en kortare tur. Att åka på cykelsemester i trakterna kring Kinna är det perfekta valet för den aktiva barnfamiljen eller paret.

Vandring är också en populär aktivitet i området. En av flera vandringsleder är Älgstigen. En lite kortare vandringsled, strax utanför Örby, endast några minuters bilkörning från Kinna centrum. Här passerar du Mos Strand som under sommaren är en välbesökt badplats med en vacker sandstrand, café och badbryggor.

Karta över Örby

Populära boenden

Bygg din resa med Amelia, vår AI-reseplanerare