1 / 7

Resor till Saint-Malo

Den antika muromgärdade staden saint malo är ett populärt semsterparadis i frankirke.

Om Saint-Malo, Bretagne

Till Saint Malo kommer besökare från hela Europa. I synnerhet spenderar engelskmän och franskmän sin semester här för att njuta av kulturen, solen och för att bada vid de vidsträckta sandstränderna.

Kampen mellan solen och månen visar sig bäst i Bretagne i form av flod och ebb. Ingen annanstans i Europa skiljer det sig så mycket som här, med upp till 12 meters vatten nivåskillnad två gånger om dagen. Vid ebb (lågvatten) förvandlas hon till en badort med långa stränder och vid flod täcks stränderna med vatten igen.

Saint Malo växte fram under medeltiden och har än idag kvar flera av de gamla och vackra byggnader från den tiden. Här finns många av hotell, butiker, restauranger, caféer och barer. Orten har en lång tradition runt mat och dryck. Camembert, tillagade sniglar, cider och calvados är något du måste testa, under din semester i Saint Malo.

Saint Malo sträcker sig bortom Gamla stan och omfattar stadsdelarna Saint Servan och Parame. Saint Servan är stadens ursprungliga stadskärna innan det blev den plats det är idag, nämligen Saint Malo. Parame är en mer nyare stadsdel och kan beskrivas som är en modern badort med den ca 4 km långa stranden.

En sevärhet värd att besöka är Fort National. Ett fort som ligger vid kusten längst ut på udden. Fort National kan endast besökas när en fransk flagga är hissad och när det är lågvatten, perioden 1 juni till 30 september. Saint-Malo slottet är en annan populär turistattraktion och är en del av den gamla medeltida stadsmuren. Andra byggnader är St. Vincent katedralen, Saint-Aaron kapell och Solidor tornet. Även de populära attraktioner som kan vara intressanta ta del av under ditt besök här.

Karta över Saint-Malo

Populära hotell i Saint-Malo

Bygg din resa med Amelia, vår AI-reseplanerare