1 / 2

Resor till Singapore

Vill du uppleva storstadspuls, häftiga byggnader, oändligt utbud av sevärdheter och aktiviteter samt kulinariska upplevelser? Då ska du åka till den moderna och heta storstaden Singapore. Det är en välutvecklad stad som har mycket att erbjuda och har tidigare blivit utnämnd som världens hetaste resmål, vilket måste betyda att Singapore är väl värt ett besök. Singapore har året runt ett tropiskt klimat med hög luftfuktighet och en medeltemperatur på ca 30 grader, så när du reser hit behöver du oavsett årstid aldrig packa några varma kläder.

Om Singapore

Unika sevärdheter och aktiviteter du inte vill missa

En vistelse i Singapore är allt annat än tråkig för här finns ett stort utbud med sevärdheter, restauranger och shopping i världsklass. Här finns så mycket att se och uppleva och några tips på populära turistmål är exempelvis Chinatown med färgstark kulinarisk mat och fantastiska tempel att besöka. Vart du än går kan du hitta en blandning mellan kryddiga orientaliska rätter och västerländska rätter och förutom Chinatown finns exempelvis kvarteret Little India samt området Clarke Quay. Singapore är känt för sina botaniska upplevelser som bland annat Botanic Gardens med över 74 hektar av vacker natur mitt i city där du kan besöka olika temaparker så som en regnskogspark och en orkidépark. Ett annat stort parkområde är Gardens by the Bay med två nedkylda kupolformade växthus som skapar kontrast till det tropiska klimatet. För att få ett perspektiv på hela staden kan du ta dig upp i ett av världens högsta pariserhjul Singapore Flyer som bjuder på en enastående utsikt. Reser du med familjen är ett tips att besöka den berömda djurparken Singapore Zoo och Sentosa Island med ett stort utbud av nöje med exempelvis akvarium, linbana och filmparken Universal Studios. Medan du promenerar runt på gatorna i Singapore så glöm inte att titta upp emellanåt eftersom hela staden är fylld av fantastisk arkitektur i form av byggnader, museér och tempel.

Jakten på det perfekta boendet

Det finns ett enormt utbud av [hotell i Singapore] (http://www.sembo.se/d/Hotels/Search.aspx?q=Singapore%2c+Storstad%2c+Singapore&useDefaultDates=True&numberOfNights=1&lpc=True&pax=rpp&showInline=True&af=True) och kan kännas lite som en djungel så vi hjälper gärna dig att hitta just det boendet som matchar dina önskemål och vilket område som är rekommenderat att bo i. Ett av världens mest legendariska hotell och som har blivit en ikon inom hotellvärlden ligger i Singapore, nämligen pampiga Raffles Hotel. Detta lyxhotell erbjuder en boendeupplevelse i särklass, men smakar det så kostar det. Här finns den berömda baren Long Bar där den världsberömda cocktailen Singapore Sling föddes och här har bland annat den kända författaren Ernest Hemingway gjort sitt avtryck. Förutom lyxiga hotell som Raffles Hotel så finns det en mängd andra hotell i olika prisklasser, allt beroende på vad du vill att ditt boende ska inkludera. En sak är däremot säker när det gäller hotell i Singapore och det är att det inte sparas på något och att bara besöka ett hotell är en sevärdhet i sig då många hotell bjuder på modern konst och fantastisk design samt närhet till restauranger och shopping. En resa till Singapore är verkligen något utöver det vanliga och ett minne för livet så varför inte uppleva denna storstadspuls och låta din nästa resa gå hit.

Flyg till Singapore: Ca 12 timmar. Valuta: SGD (Singaporiansk dollar). Språk: Engelska, malajiska, tamil och kinesiska. Tidsskillnad: 7 timmar. Visum: Krävs inte för att resa till Singapore.

Karta över Singapore

Populära boenden i Singapore

Populära regioner

Populära städer

Amelia avatar
Möt Amelia, vår nya reseplanerare