1 / 3

Resor till Singapore

En härlig, ren och välfungerande storstad

Om Singapore, Centrala Singapore

Singapore är en ren, välordnad och sevärd storstad, väl värd ett stopp. Flyg hit och bo centralt på våra utvalda hotell. Kombinera med Bangkok och sol & bad i Thailand.

Mångkulturella Singapore bjuder på en härlig blandning av kolonialstil, Chinatown, Little India, härlig shopping och ett överflöd av restauranger. Stannar du längre kan du också bada, tex på ön Pulau Hantu och Sentosa, en bit ut. Singapore erbjuder även ett exotiskt kvällsliv med musikklubbar, diskotek, pubar, barer och så naturligtvis de populära karaokeklubbarna.

Att se och göra

Det mesta fungerar smidigt i Singapore och här finns nästan ingen kriminalitet. Stan är stor men med ett väl utbyggt kommunikationsnät, tunnelbana och buss, som gör det enkelt att ta sig runt. Stan fick ett lyft när Sir Thomas Stamford Raffles, 1819, skrev på ett avtal som gjorde det möjligt för det ostindiska kompaniet att här upprätta en handelsstation. Idag bor här kineser, indier och en mängd etiska minoriteter – som alla talar god engelska. Singapore är en tydligt uppdelad stad. Äldst är Chinatown som ligger söder om floden. De gamla husen omgärdas av och trängs med skyskrapor i finansdistriktet runt om. I Chinatown kan du äta billigt och gott, pruta på gatustånden och besöka ett vackert hindutempel.

Kolonialhusen, minnen från tidigare storhetstid, hittar du lite här och var. De har vitmålade fasader med svartmålad timmer och ligger som tätast längs Chatsworth Road och Ridley Park.

Little India ligger norr om floden och utgör ett pittoreskt inslag i den i övrigt moderna omgivningen. Väl värt ett besök både dag- och kvällstid, om inte annat så för en god currymiddag.

Vill du så kan du göra det mesta i Singapore på egen hand. En trevlig kvällsutflykt, i organiserad form, är Night Safari. Du åker med ett litet tåg genom en djungelliknande park och ser spännande djur från olika delar av världen – kul för både stora som små. Vill du bekanta dig med stan och göra det enkelt för dig skall du hoppa på en stadsrundtur på ca 3,5 tim. Härligt avkopplande är någon av de många båtutflykterna till öarna utanför stan eller ett besök på National Orchid Garden med vackra och exotiska orkidéer i alla möjliga färger och former.

Trendiga modeaffärer och stora shoppingcentra

Singapore är ett paradis för den shoppingsugne. Stora Orchard Road kantas av shoppingcentra där det mesta finns. I det japanska supervaruhuset Takashimaya trängs märkesbutiker med textil, smycken och klockor. Här är det exklusivt och äkta. Går du några steg bort hittar du enklare men välsorterade varuhus, med det mesta till riktigt bra priser. Söker du efter spets och fina tyger skall du titta längs Arab Street i Little India. Härliga tyger i en oändlig massa färger och väl prutbart. I Chinatown hittar du små antikvitetsaffärer med vackra föremål samt en hel del butiker och gatuförsäljare med en underbar blandning av havärt och krams.

Blandningen av olika kök

Som allt annat i Singapore är även utbudet av restauranger enormt och varierat. Matställena ligger tätt och ofta blandas olika kök under samma tak. Lokala favoriten är ”Chicken rice” med ångkokt kyckling, ris och olika såser. Enkelt, gott och billigt.

Vill du uppleva en stund av fornstora dar skall du titta in på Raffles – stans äldsta hotell i härlig kolonialstil . Testa Singapore Sling – receptet ”uppfanns” av en barman på detta anrika hotell.

Bästa utsikten till middag har du från hotell Swissotel Stamford, stans högsta hotell med god mat men även höga priser.

Upplev Singapore by night

Här finns gott om pubar och barer i varierande stil. Många ligger nära turiststråken kring Boat Quay och Orchard Road. Singapore har också stiliga vinbarer och livliga klubbar. Klubbarna klassas som bland de bästa i hela Sydostasien.

Singaporianerna lär gå mest på bio i hela världen. Amerikanska filmer är populära och visas med engelskt tal med kinesisk text. Man håller också en stor filmfestival årligen där filmer från hela världen förevisas.

Vill du lyssna till musik finns här ett brett urval. Allt från konserter med Singapore Symphony Orchestra till traditionell musik, jazz, rock och modern popmusik.

SEMBO GILLAR

-Hur ren och snygg stan är. Samt hur enkelt och tryggt det är att turista här.

-Chicken rice – lokal snabbmat som mättar.

Lite överallt.

-Long Bar på Raffles Hotel. Äta jordnötter och legalt kasta skalen direkt på golvet. Med en Singapore Sling i handen.

Raffles Hotel, 1 Beach Road

-Området kring Boat Quay med restauranger och barer.

Boat Quay

BRA ATT VETA

Från Singapores flygplats, Changi, kan du förbeställa Sembos transfer till ditt hotell, från ca 30:-/pers/väg – restid ca 25 min (vid minst 4 pers).

Du kan också åka tunnelbana (Mass Rapid Train) in till centrum eller välja taxi. Sk maxitaxi med 6 platser kan också bokas direkt på flygplatsen. Dessa kör till de flesta hotell och är billigare än taxi men tar lite längre tid.

Karta över Singapore

Hotellförslag
Hotell med 3 stjärnor
Upptäck de mest populära och prisvärda hotellen här!
Hotell med 4-5 stjärnor
Upptäck de mest populära och lyxiga hotellen här!

Populära hotell i Singapore

Amelia avatar
Möt Amelia, vår nya reseplanerare