1 / 13

Resor till Stockholm

Underbara Stockholm lockar under hela året. Gå på teater, shoppa och upplev det heta nattlivet. Åk hit på semester, hos Sembo hittar du prisvärda hotell i Stockholm med bra läge.

Om Stockholm, Mellansverige

Stockholm är en av världens bästa huvudstäder! Att stadens 15 öar är omgivna av rent vatten, vackra broar och härliga parker bidrar naturligtvis. Men Stockholm är också duktigt på att snappa upp trender och att alltid ha koll på det nya. Så vill du uppleva det senaste, åk till Stockholm!

Bekväma skor ett måste

Stockholm upplever du bäst till fots. Börja i mysiga Gamla Stan, vik av från det turistiga Västerlånggatan och gå upp mot Slottet. Här kan du strosa runt i kullerstenskvarteren närmast vattnet och njuta av lugnet. Från slottet går du norrut där du passerar Operan. Nationalmuseet, Sveriges största konstmuseum, ligger inte långt härifrån och lockar med sina konstskatter. Vill du vila, ta en båttur runt Djurgården och kolla in kändisars lyxvillor vid strandkanten. På den gröna ön Djurgården kan du beskåda skeppet Vasa eller besöka det världsberömda fruiluftsmuseet Skansen.

Mode och design i en härlig blandning

I Stockholm hittar du alltid det senaste! När det gäller mode finns allt från masspoduktion som H&M, till mindre uppstickare bland svenska modeskapare. De internationellt etablerade märkena hittar du på Åhléns, NK och runt Bibilioteksgatan. Shoppingstråken är koncentrerade till Drottninggatan, Stureplan och Södermalm. I området SoFo, söder om Folkungagatan, hittar du massor med fräcka klädaffärer, skivaffärer och hippa caféer.

Är du ute efter att shoppa glas- och designprylar har du kommit rätt. Ung svensk design hittar du på Designtorget, japansk hos Muji på Åhléns City och exklusiv italiensk hos Kartell.

Bernaisesås eller crossover?

I Stockholm hittar du kök från alla världens hörn. Även modern svensk husmanskost och olika kök blandade med varandra. Trenderna avlöser varandra men hetast bland stockholmarna är oftast de nya restauranger som öppnar i oskyltade lokaler på oväntad adress. På Kungsholmen har Scheelegatan vaknat till liv och blivit en av de krogtätaste, här äter du bra på Mäster Anders och Allmänna Galleriet. På Södermalm och främst i området SoFo hittar du ölhak och indiska restauranger. Vill du lyxa till det, gå på Mistral på Lilla Nygatan i Gamla Stan, där du äter vällagad franskspansk mat.

Dansa natten lång

Utbudet är enormt! Musikal, teater, opera, nämn det - så finns det i Stockholm. För aktuella föreställningar se www.alltomstockholm.se Vill du hänga i en bar i mer avslappnad miljö är området SoFo det bästa. Vill du däremot mingla med kändisar ska du besöka barerna och nattklubbarna runt Stureplan och på Kungsgatan. Berns är en klassiker dit många tar sig efter 1 när barerna stänger. Fem rum med olika musik, goda drinkar och bra service.

Sembo gillar

Ta en drink och njut av den underbara utsikten från Gondolen. Katarinahissen, Stadsgården 6 (åk upp från Slussen).

Glenn Miller Café, mysig restaurang och bar där jazzmusiker trillar in då och då och jammar ihop. Brunnsgatan 21A på Norrmalm.

Akkurat Restaurang & Bar, krog med över 280 sorters whisky och ett enormt ölutbud. Känt för sina mumsiga musslor, kokta på olika vis. Hornsgatan 18 på Södermalm.

Karta över Stockholm

Hotellförslag
Hotell med 3 stjärnor
Upptäck de mest populära och prisvärda hotellen här!
Hotell med 4-5 stjärnor
Upptäck de mest populära och lyxiga hotellen här!
Camping, hus och lägenheter
Upptäck våra mest populära och prisvärda boenden här!

Populära hotell i Stockholm

Amelia avatar
Möt Amelia, vår nya reseplanerare