Våra resmål » USA
USA

USA

USA - En semester att minnas

Sök och boka resa

search

USA

Om du drömt att någon gång få åka till USA, då är det dags för dig att göra denna resa. USA är härligt stort och här finns massor att se och göra. Dessutom är det lätt att resa runt på egen hand. Det är inte bara en myt att i USA är allt större. Det stämmer faktiskt och här finns allt du kan tänka dig. Flyg med oss till detta stora land och bo på något av våra hotell. Vi har ett brett utbud av hotell över hela landet.

Semester med sol och bad året runt i sköna Florida

Florida bjuder på ett härligt solskensväder året runt med oändliga, vita sandstränder. Speciellt lockande är det att resa hit under vinterhalvåret. Därtill massor av palmer, unik natur, spännande nöjesliv och kraftfull blandning av färgrik kultur och historia. Längs både öst- och västkusten finns dessa fantastiska sandstränder och det turkosa vattnet. Här finns 100-tals mil av stränder. Allt för en perfekt avkopplande semester. Inne i landet hittar du ett mycket flackt, ofta vattendränkt landskap med intressant fågel- och djurliv. Och det finns många parker som erbjuder båtturer med en s k airboat, speciellt vid Everglades. Detta är ett mycket omtyckt utflyktsmål då du bl a kan få skåda alligatorer. Det finns gott om vilda delfiner, speciellt vid Tampa Bay. Bor du ute vid kusten bör du passa på att följa med på en av de spännande båtturerna.

Orter som passar alla Runt om i Florida finns många sköna semesterorter. På den västra sidan hittar du kända namn som Clearwater, Naples och Fort Myers. Samt öarna Sanibel- och Marco Island . Det är ofta lite varmare på östra sidan ju längre söderut du kommer. Vill du ha ett högre tempo, häftiga butiker och uteserveringar ska du bege dig till Miami Beach eller Fort Lauderdale, som du har på den östra sidan.

Nere i söder finns ett pärlband av 45 öar sammanbundna av 43 broar som leder ner till mytomspunna Key West med sin fängslande solnedgång. Ett möte mellan Atlanten österut och Mexikanska Golfens turkosa vatten västerut. Här finns fina vatten att dyka i med många färgrika fiskarter. Key West har också gott om trevliga pubar och butiker. Ta dig gärna tid att ta dig ut hit och stanna till ett par nätter, det är väl värt ett besök.

I Orlando finns ett otroligt utbud av nöjesparker samlade. Främst då Walt Disney World Resort®, med sina många, fina upplevelser för hela familjen. Och givetvis bör du inte missa att besöka Seaworld och Universal Studios. Orlando är en stad du helt enkelt bör tillbringa några dagar i under din semesterresa.

Våra populära storstäder i USA Vi har boende runt om i landet, i samtliga delstater. Nedan presenterar vi våra populäraste. Vi har även boende vid USAs viktigaste nationalparker och sevärdheter som Yellowstone, Grand Canyon mm.

New York Få städer i världen kan erbjuda så mycket som New York. Vem kan övertrumfa Broadway med sina glamorösa shower och musicals. Eller imponerande skyskrapor som Empire State Building. Eller världens största shoppingcenter Macy’s. Manhattan ligger imponerande vid Hudson River och är förmodligen världens häftigaste stad!

Las Vegas En fantasistad, som upplevt en otrolig förvandling sedan den skapades ute i öknen för 100 år sedan. Till Las Vegas kommer 37 miljoner besökare årligen, som bor på något av världens mest glamorösa och unika hotell. De äter på femstjärniga restauranger. De spelar på casino och slappnar av vid en pool. Ibland (kanske flera gånger) gifter de sig. Res hit och förblindas av Las Vegas, av allt det oändliga utbudet att se och göra, av allt det överväldigande.

Los Angeles Staden som producerar den amerikanska drömmen. Downtown, Hollywood, Disneyland, Universal City och Beverly Hills är välkända. Om du tröttnar på shopping, filmstjärnor och storstadens puls, besök gröna oaser som Topanga parken, Santa Monica Mountains eller varför inte de fina stränderna kring Santa Monica. Solen skiner säkert! Centrala Los Angeles är hela världen i miniatyr. El Pueblo hyllar stadens spanska och mexikanska ursprung, medan Chinatown i norr och Little Tokyo i söder speglar det asiatiska. Los Angeles finansiella puls speglas i glas i hissnande skyskrapor.

San Francisco och Higway 1 San Francisco har hur mycket charm som helst och är till skillnad från många amerikanska städer byggd för att utforska till fots. Fisherman’s Wharf är stadens främsta sevärdhet och byggdes redan år 1900. Vid solnedgången är det som livligast med gatuartister av många slag, massor av fartyg samt färjor ut till Alcatraz. Ett ökänt fängelse mellan 1934 och 1963. Pier 39 med underhållning, mat och 100 unika affärer. Union Square, som fick sitt namn från inbördeskriget, rymmer bl a det enorma varuhuset Macy’s West. Njut av Golden Gate Bridge, besök Silikon Valley och vingårdar i Napa Valley. Boende längs Highway 1 som går mellan San Francisco och Los Angeles hittar du under Kaliforniakusten.

Med barn i USA Den långa resan är mödan värd. Många hotell har fina barnrabatter. Också de små gillar sol i lagom mängder, varma bad och nya kompisar. Håll ett öga på strändernas flaggsystem då det lokalt kan bildas starka undervattensströmmar. Tänk på att de flesta s k fyrabäddsrum består av 2 grand-lit sängar.

Bra att veta inför din resa En sk Resort tax (se nedan) tas ut på vissa anläggningar runt om i landet, i många fall ingår den redan i priset . Denna betalas direkt på plats. City-tax ingår i priserna. Samtliga våra hotell i USA har en min. åldersgräns för incheckning. Den som står som ansvarig för bokningen måste vara 21 år vid ankomst till hotellet. Inresetillstånd krävs för USA-resenärer. För inresetillstånd, skatter mm gå in på; https://esta.cbp.dhs.gov/esta/esta.html

Resort Fee & Club Card En del hotell/lägenhetsanläggningar tillämpar sk ”Resort Fee” eller ”Club Card”. Dessa tillägg är obligatoriska och tillkommer på plats. Det ger tillgång till varierande faciliteter som t ex solsängar, handdukar, strandservice, gym, parkering, shuttle bus och/eller diverse aktiviteter. Resort Fee är mycket vanligt i t ex USA, Mexiko och Karibien. Club Card i Europa t ex Italien. Eftersom avgifterna skiftar över året (hög/lågsäsong) och kan ibland ingå i resans pris, har Sembo inte möjlighet att redovisa vad som gäller vart enskilt boende. Avgiften kan variera mellan 5-60 $/€/natt och baseras på antalet resenärer eller per rum/lägenhet.”

Läs mer

Dölj

Visa karta