1 / 7

Resor till Helsingborg

Här är danmark nära!

Om Helsingborg, Götaland

Beläget vid Öresund ligger Sveriges 9:e största stad - Helsingborg. Härifrån tar du lätt färjan till Helsingör i Danmark. Stannar du i Helsingborg har du mycket att göra! Shoppingen är enligt många bättre än i Malmö och det är härligt att strosa runt på gågatorna Kullagatan och Bruksgatan. Restaurangutbudet är stort och det är väldigt hög kvalitet på maten på många av krogarna! För barnen finns det fina Tropikariet, där du upplever bl a regnskogsklimat med alla dess kryp och kräl. På sommaren rekommenderas ett besök på den anrika Fredriksdalsteatern, där Eva Rydberg bjuder på fina utomhusföreställningar. Och glöm inte Sofiero med dess vackra trädgårdar!

Den unika Turan

Följ med på en Tura Helsingborg-Helsingör med Scandlines! Åk fram och tillbaka, sitt och njut av en god måltid på färjornas gemytliga restauranger. Du behöver inte ens stiga av utan kan lugnt sitta kvar och njuta av mat och dryck en eller tio vändor till.

Norra Hamnen

Restaurangerna längs Kajpromenaden i Norra Hamnen ger möjlighet att njuta en god måltid och en drink med havets skådespel som utsikt genom de stora fönstren. Stämningsfullt och annorlunda. Öppet året runt och utbudet är brett med matsedlar som bland annat skvallrar om Medelhav, sushi och grillat. Sommartid är mingelfaktorn hög i dessa kvarter.

Karta över Helsingborg

Populära boenden

Bygg din resa med Amelia, vår AI-reseplanerare